Hvor lang tid skal bønne koges?

Chyna Mills
2025-07-20 16:03:11
Count answers
: 6
Hvis du ønsker at bevare bønnernes sprødhed og et let bid, skal de koges i 3-5 minutter. Test gerne bønnerne undervejs at undgå overkogning. Hvis du foretrækker bønnerne lidt mere bløde, kan du koge dem i 6-8 minutter. De skal stadig have en smule modstand, når de tygges.

Elody Crooks
2025-07-20 13:43:58
Count answers
: 1
Kogetid på de grønne bønner er ca. 3 minutter.
Bemærk, at bønner altid skal koges af hensyn til giftstoffet lektiner, der ellers kan give ondt i maven.
Det handler nemlig om, at bønnerne, der også kaldes for haricots verts, ikke må koges for længe, da de så mister både smag og næringsindhold.
På grund af lektiner skal de dog koges, da du ellers risikerer at få ondt i maven af bønnerne.
Grønne bønner smager fantastisk, men du skal ikke koge dem for længe.
Kom lidt vand i en gryde, men ikke for meget, da det blot udvander smag og næringsindhold i bønnerne.
Kom de grønne bønner i når vandet koger.

Damian Dickinson
2025-07-20 11:14:35
Count answers
: 1
Lad bønnerne ligge i det kogende vand i 3-4 minutter.

Delia Murazik
2025-07-20 10:27:35
Count answers
: 5
Friske grønne bønner skal altid koges eller steges. Frosne bønner skal dampes endnu kortere, da de allerede blancheret. Kog dem derfor kun i 3 min. Men hæld stadig koldt vand over dem til sidst. Bønner skal blancheres først, hvis de skal fryses. Fryser du dem ned friske, mister de deres saft og sprødhed og bliver vandede og slatne. Så kog eller damp dem kortvarigt i vand – ca. 2-3 min. – inden de fryses ned.