:

Hvor lang tid skal bønne koges?

Emanuel Kirlin
Emanuel Kirlin
2025-07-31 20:32:52
Count answers : 15
0
Kogetiden for bønner varierer meget. Det er faktorer som hvilken slags bønne der er, hvor gamle de er og hvor længe de har ligget i blød, der kan ændre kogetiden markant. Derfor er der ikke nogen gylden formel på perfekte bønner, og jeg oplever ofte at bønner i samme pakke har forskellig kogetid. Nogle bliver simpelthen møre hurtigere end deres fætre og kusiner i gryden. Jeg plejer at checke dem hver 15.-20. minut. Kogetiden varierer en del afhængigt af bønnesort, og også hvor gamle de tørrede bønner er.
Chyna Mills
Chyna Mills
2025-07-20 16:03:11
Count answers : 22
0
Hvis du ønsker at bevare bønnernes sprødhed og et let bid, skal de koges i 3-5 minutter. Test gerne bønnerne undervejs at undgå overkogning. Hvis du foretrækker bønnerne lidt mere bløde, kan du koge dem i 6-8 minutter. De skal stadig have en smule modstand, når de tygges.

Read also

Kan man fryse bønnesalat?

Friske eller frosne grønne bønner kan bruges. I vinterhalvåret bruger jeg altid de frosne bønner, me Read More

Hvordan laver man grønne bønner?

Friske bønner: De skal for en sikkerheds skyld koges inden, du kaster dem på panden pga. lektiner, d Read More

Elody Crooks
Elody Crooks
2025-07-20 13:43:58
Count answers : 21
0
Kogetid på de grønne bønner er ca. 3 minutter. Bemærk, at bønner altid skal koges af hensyn til giftstoffet lektiner, der ellers kan give ondt i maven. Det handler nemlig om, at bønnerne, der også kaldes for haricots verts, ikke må koges for længe, da de så mister både smag og næringsindhold. På grund af lektiner skal de dog koges, da du ellers risikerer at få ondt i maven af bønnerne. Grønne bønner smager fantastisk, men du skal ikke koge dem for længe. Kom lidt vand i en gryde, men ikke for meget, da det blot udvander smag og næringsindhold i bønnerne. Kom de grønne bønner i når vandet koger.
Damian Dickinson
Damian Dickinson
2025-07-20 11:14:35
Count answers : 12
0
Lad bønnerne ligge i det kogende vand i 3-4 minutter.

Read also

Hvad smager salat af?

Salaterne er lavet med tanke for friske grønne grøntsager og frugter. De bedste salater, der indehol Read More

Kan man fryse rucolasalat?

På grund af deres høje vandindhold, er det en rigtig dårlig idé at putte rå frugt og grøntsager i fr Read More

Delia Murazik
Delia Murazik
2025-07-20 10:27:35
Count answers : 23
0
Friske grønne bønner skal altid koges eller steges. Frosne bønner skal dampes endnu kortere, da de allerede blancheret. Kog dem derfor kun i 3 min. Men hæld stadig koldt vand over dem til sidst. Bønner skal blancheres først, hvis de skal fryses. Fryser du dem ned friske, mister de deres saft og sprødhed og bliver vandede og slatne. Så kog eller damp dem kortvarigt i vand – ca. 2-3 min. – inden de fryses ned.