Er ristede solsikkekerner sunde?

Nico Feil
2025-07-20 08:17:41
Count answers
: 4
Solsikkekerner er perfekte som tilbehør til salaten.
Her vil frøenes fedt optimere kroppens optagelse af grønsagernes fedtopløselige antioxidanter.
De afskallede frø er så spækkede med immunforsvarsstyrkende E-vitamin, at en lille håndfuld kan dække hele dit dagsbehov.
Et ekstra boost får kroppen fra store mængder selen.
Samtidig får du masser af B-vitaminer og jern.
Rent kaloriemæssigt er det næsten en gratis fornøjelse at bruge solsikkefrø i din madlavning.
Se, hvordan du skal bruge dem for at få mest ud dem.
Faktisk ligger de tørrede kerner over det, du finder i magre kødudskæringer.
Jernindholdet hører til noget af det højeste, du finder i planteriget, men også kalcium og kalium forekommer i rigt mål.
Read also
- Kan man riste solsikkekerner?
- Hvilket salat bruger man til cæsarsalat?
- Hvad er russisk salat lavet af?
- Hvilken salat er den sundeste?
- Hvad skal jeg spise for at tabe mig?
- Hvorfor må man ikke spise for mange solsikkekerner?
- Er solsikkekerner kræftfremkaldende?
- Hvorfor hedder det en cæsarsalat?
- Kan man lave mormordressing i forvejen?
- Hvad er den sundeste grøntsag?
- Hvor meget skal man spise for at tage 1 kg på?