:

Hvorfor må man ikke spise for meget Humus?

Marcos Champlin
Marcos Champlin
2025-07-14 17:50:31
Count answers : 6
0
Listeria er en bakterie, der kan optræde i fødevarer, og det lumske ved denne bakterie er, at du hverken kan smage, se eller lugte den. Listeria kan forårsage sygdom, der dog i langt de fleste tilfælde er med milde symptomer som let diarre eller influenzasymptomer. Personer med nedsat immunforsvar kan få dødelige symptomer, og gravide kan smitte deres foster, og det kan resultere i abort eller fødsel af et barn med meningitis. Hummus kan dog blive forurenet af bakterier efter pasteuriseringen, og selv om hummus opbevares på køl, kan bakterier som listeria formere sig. Listeria hæmmes dog i et surt miljø. Hummus er tilsat noget syre - enten i form af citron, eddike, mælkesyrebakterier eller natrium-acetat, som er et surhedsregulerende middel.
Orion Kreiger
Orion Kreiger
2025-07-14 17:17:12
Count answers : 2
0
Hummus stammer oprindeligt fra Mellemøsten, og er blevet budt velkommen på danskernes menukort. Hovedingrediensen i hummus er kogte kikærter. Kikærter er en proteinholdig bælgfrugt, der som andre bælgfrugter anbefales som et bæredygtigt alternativ til kød og anden protein. Klimabelastning fra bælgfrugter er lav i forhold til belastningen fra kød. Højt fedtindhold i mange hummus på køl Hummus kan varieres med krydderier, grøntsager og krydderurter. Supermarkederne har ofte flere forskellige varianter på køl. Oprindeligt tilsættes der ikke olie til hummusen, men der bliver hældt olivenolie oven på hummusen ved servering. I de 10 testede hummus er der tilsat olie til de 9 af produkterne, hvilket giver et fedtindhold på mellem 13-31 gram pr. 100 gram hummus. 1 hummus er ikke tilsat olie og indeholder dermed kun fedt fra sesampastaen. Fedtindholdet i denne hummus er på 8 gram pr. 100 gram hummus. I hjemmelavet hummus er det nemt at holde fedtindholdet lavt ved ikke at tilsætte olie men i stedet bruge vand eller kogelage fra kikærterne til hummussen.
Duncan Frami
Duncan Frami
2025-07-14 16:29:18
Count answers : 3
0
Højt fedtindhold især i hummus lavet med betydelige mængder tahini, hvilket kan bidrage til øget kalorieindtag og potentiel vægtøgning, hvis det indtages i store mængder. Højt natriumindhold i nogle kommercielle hummusvarianter, som kan bidrage til forhøjet blodtryk og øgede kardiovaskulære risici. Mulighed for allergiske reaktioner hos personer, der er allergiske over for sesamfrø, kikærter eller andre ingredienser, der ofte bruges i hummus, hvilket kan forårsage symptomer som kløe, hævelse eller vejrtrækningsbesvær. Risiko for kontaminering med skadelige bakterier som Salmonella eller Listeria, især hvis hummus ikke opbevares eller håndteres korrekt.
Nathen Renner
Nathen Renner
2025-07-14 14:57:41
Count answers : 2
0
Der er risiko for Salmonella i produkterne. Det drejer sig om Humus med chilli, Humus med soltørrede tomater og Humus med rødbede af mærket Smag Forskellen samt Humus med chilli. Ved rutinekontrol af humusvarianterne hos den belgiske producent er der påvist Salmonella i råvaren. Der er derfor risiko for, at bakterien også er i den færdige humus, og dermed for smitte med Salmonella. Symptomerne på infektion med Salmonella er diarré, mavesmerter, feber, hovedpine og eventuelt kvalme og opkast. Sygdommen kan vare fra få dage til flere uger. Fødevarestyrelsen råder forbrugerne til at levere produkterne tilbage til butikken, hvor de er købt eller at kassere dem.
Alford Kassulke
Alford Kassulke
2025-07-14 14:53:08
Count answers : 1
0
Maven er oppustet og udspilet. Mavesmerter, der kan forsvinde ved afføring. Afføringen er tynd, hård eller blandet, og er ildelugtende ligesom prutter. Afføring flere gange i træk om morgenen, også kaldet morgen-løberi. Slim fra tarmen gennem anus. Kortvarige, influenzalignende tilfælde.