:

Hvor stammer shakshuka fra?

Flo Hermann
Flo Hermann
2025-06-13 00:12:17
Count answers: 3
Shakshuka er en ret bestående af en krydret tomatsovs med æg, man pocherer direkte i sovsen. Første gang, jeg fik den, var på en café, da jeg lige var ankommet til Manali, der ligger i Himalayabjergene i Indien.
Christophe Jakubowski
Christophe Jakubowski
2025-06-05 07:11:34
Count answers: 7
Shakshuka er en ret som har sin oprindelse i det nordafrikanske køkken, mere specifikt Tunesien, og derudover status af nationalret i Israel hvor den serveres som morgenmad. Grundlæggende er det en krydret tomatsovs, hvori der kommes æg, som tilberedes som pocherede æg. Den er hurtig og let at tilberede og kan varieres i det uendelige og er derudover en sund spise med sit indhold af grøntsager og æg. Denne er lavet som en klassisk Shakshuka, med tomater, løg, hvidløg, squash og peberfrugt og tilsat æg, som står og småsimrer i tomatsovsen i ca. 10 minutter. Kun fantasien sætter grænser for variationer af denne ret. Den kan spices op med chili og stærke krydderier, der kan tilsættes bønner så du øger proteinindholdet i retten, og der kan tilsættes andre grøntsager, som giver et andet næringsindhold afhængigt af hvad du bruger af grøntsager.
Manuel Gerhold
Manuel Gerhold
2025-06-05 06:23:36
Count answers: 2
Shakshuka er en specialitet i det nordafrikanske og arabiske køkken. Retten der er en nationalret i mange arabiske lande, herunder Israel som overvejende spises til morgenmad, stammer formodentlig fra Tunesien, Morokko, Algeriet, Yemen, Libyen og Ægypten. Den blev sandsynligvis indført til Israel af de allerede beboende palæstinensere, men også af tunesiske og andre maghrebiniske jøder, hvor den opnåede stor popularitet. Ændrede former er også udbredt i andre lande, som for eksempel i Tyrkiet, hvor en sakşuka ikke tilberedes med æg men med aubergine, squash, kartofler og yoghurt. I Algeriet er chakhchoukha almindelig. Disse retter tilberedes uden æg, men med semulje, lammekød, auberginer og squash.
Nya Spencer
Nya Spencer
2025-06-05 04:44:35
Count answers: 5
Shakshuka er æg kogt i tomatsauce og stammer fra Mellemøsten.
Simone Altenwerth
Simone Altenwerth
2025-06-05 04:25:08
Count answers: 6
Shakshuka eller shakshouka er en skøn nordafrikansk ret, der i Israel serveres som morgenmad. Shakshuka kommer oprindeligt fra Nordafrika, men er blevet utrolig populær i Israel, hvor Israelerne har tage den til sig som deres egen ret.
Alize Bogisich
Alize Bogisich
2025-06-05 02:15:55
Count answers: 4
Shakshuka stammer oprindeligt fra Nordafrika, hvor man laver retten med flere krydderier bl. a. røget paprika, kardemomme, kanel og gurkemeje.