Kan man lave tærte uden tærtefad?

Phyllis Ruecker
2025-07-02 20:29:32
Count answers
: 3
Man kan dog også sagtens lave virkelig lækre Low Carb tærtebunde men når det skal gå lidt hurtigt, er det nemmere bare at springe den del over. Jeg har flere tærteopskrifter med alternative bunde med fx mandelmel og pofiber, men man kan også vælge at lave tærter helt uden bund. Jeg indrømmer, at vi læner os op ad en æggekage her, men hvis tærten får lov at køle lidt af, sætter den sig og bliver lidt fast i det.

Eva Marks
2025-06-20 21:31:09
Count answers
: 3
Med en galette er det slut med fedtede tærtedejs fingre, for den franske tærte er en tærtebund lavet uden tærteform. Her rulles dejen ud mellem to stykker bagepapir, så både dine fingre og bagerullen undgår at blive fedtet ind i smørdej. Når tærtebunden er fyldt med tærtefyld, bøjes kanterne ind over fyldet, som giver et rustik og hjemmelavet udtryk.

Jaleel Gerhold
2025-06-15 17:14:21
Count answers
: 8
Tærten kan nemt varieres med forskellige grøntsager, kød og krydderier alt efter smag og hvad der lige er i køleskabet.
Den har et højt indhold af protein fra de mange æg, hytteosten og skinken, samtidig undgår man en bund der ofte har et højt indhold af kulhydrater og fedt.
Tærten er nem at lave da man ikke skal til at lave en bund først og man heller ikke behøver at stege grøntsagerne inden de kommer i tærten.
Et stort stykke svarende til 1/4 af tærten indeholder kun omkring 300 kcal, 33 gram protein og masser af grøntsager.
Denne tærte bliver ofte serveret herhjemme, eftersom den er nem at lave, mætter godt og er fyldt med sunde sager.

Clemmie Marks
2025-06-05 02:53:31
Count answers
: 3
Jeg holder meget af tærter, men jeg synes ikke altid, at jeg har tiden til også at få lavet dejen til tærten. Så jeg er begyndt på, at lave tærter uden dej. Nogen vil måske sige, at så er det ikke en tærte, og det er det måske heller ikke, men for mig fungerer det fint. Kom grønsagerne samt kødet i et oliesmurt tærtefad.

Lelia Cronin
2025-06-05 02:24:56
Count answers
: 2
Når jeg bager tærter, laver jeg altid en mere fedtfattig dej end de klassiske smørfyldte. Derfor kan det være lidt mere besværligt at få den ned i en tærteform. Med en galette ligger du bare dejen mellem to stykker bagepapir, ruller den ud, fjerner det øverste stykke bagepapir, kommer fyld i midten og folder kanterne ind over. Du skal stadig rulle dejen ud, men den behøver ikke være lige så rund og flot, som til den almindelige tærte. Galetten består – præcis ligesom tærten – af lækkert fyld på en bund af udrullet dej. Men i stedet for at få dejen til at passe ned i et tærtefad, er galettens dejkanter bøjet ind over fyldet, så den ligner en mellemting mellem en pizza og tærte. Det er en tærte, bare ikke sådan en, som du plejer at stå og bakse med. Galetten er nemlig meget nemmere. En fransk tærte bagt helt uden form. I stedet bøjer man kanterne ind over fyldet, hvilket giver et mere rustikt og hjemmelavet udseende samtidigt med, at du stadig kan se fyldet i midten.

Stacy Corwin
2025-06-04 23:29:07
Count answers
: 4
Smør en tærteform på cirka 20-25 cm med en smule olie.
Rul dejen ud med en kagerulle, og placér bunden i tærtefadet.
OBS! Smid ikke den overskydende dej ud, men gem den på frost til næste gang eller brug den til en tærte uden æg.
Tærtebund lavet med smør.
Tærtebund lavet med olie.
Til en tærtebund med smør skal du bruge: Vand, smør i tern, mel og salt.
Til en tærtebund med olie skal du bruge: Vand, olie, mel og salt.
Men hvad skal du nu komme i den tærtebund?
Tærte uden æg
Kyllingetærte med porre
Kartoffeltærte med bacon
Tærte med græskar
Svampetærte med timian og rødløg
Løgtærte
Vegetarisk tærte
Tærte med gedeost
Rødbedetærte
Laksetærte
Rødbedetærte
Tærte med gedeost
Tærte med laks og hytteost