:

Kan man spise skrællen på snack gulerødder?

Ronaldo Hoppe
Ronaldo Hoppe
2025-07-09 15:13:48
Count answers : 3
0
Hvis du vælger at spise din gulerod med skræl på, så optager du langt flere A-vitaminer. A-vitaminerne er godt for dit immunforsvar, dit syn og for din hud. I selve skrællen og lige under, sidder der endnu et stof kaldet polyacetylen. Polyacetylen har nogle gode fordele – i laboratorieforsøg har det vist sig at stoffet kan slå kræftceller ihjel. Det er derfor synd, hvis dette gode stof går til spilde. Skrub i stedet din gulerod forsigtigt, så den bliver fri for snavs.
Amparo Smith
Amparo Smith
2025-07-09 14:05:01
Count answers : 4
0
Gulerødder er superfood. Mange foretrækker dog at skrælle guleroden med en tyndskræller og afskære toppen, så får du en mere indbydende gulerod, som er helt renset for eventuelle jordbakterier. Gulerodstoppen er spiselig, men stilkene er bitre. Kun de spæde lysegrønne topskud kan bruges til fx en pesto.
Devon Lubowitz
Devon Lubowitz
2025-07-09 12:27:04
Count answers : 3
0
Hvis du køber økologisk frugt og grønt, er du fri for sprøjtemidler og pesticider. Det betyder dog ikke, at du kan slippe for at skylle dem, da de kan bære på meget andet snavs og bakterier, som vi heller ikke vil have ind i kroppen. Økologisk frugt og grønt er altid at anbefale, men de kan ikke sikre dig mod sygdom, hvis du ikke skyller. Det korte og sikre svar er: Alle. Mange tror måske, at det kun gælder frugt og grønt, hvor skrællen er spiselig, men det er forkert. Også de store frugter og grøntsager såsom græskar og melon skal skylles. Der kan nemlig være rester af jord, sprøjtemidler eller bakterier på skrællen, som bliver overført til kniv og skærebræt. Konklusionen er derfor, at al frugt og grønt skal skylles — uanset om du har tænkt dig at spise skrællen eller ej.
Jensen Schaden
Jensen Schaden
2025-07-09 12:05:57
Count answers : 6
0
Lad være med at skrælle dine gulerødder. Ja, skrællen kan være lidt bitter, men du smider fibre plus en bunke vigtige næringsstoffer ud. Bare skyl dem under vand, skær eventuelle overfladepletter af, og du er good to go. Der er mange typer skræl, man kan spise, men der er også nogle, man ikke kan spise. Skrællen på en avocado, mango og cantaloupe, for eksempel, er uspiselig. Her er lidt vejledning om den skræl du kan spise, og som har et højt fiberindhold.
Ronny Reinger
Ronny Reinger
2025-07-09 11:03:51
Count answers : 2
0
Gulerødder er gode i en saftig gulerodskage, bagte i ovnen, eller som de er. Ligegyldigt hvilken måde du spiser de knasende, orange stænger på, kan du roligt lade skraldet sidde, så længe de er økologiske. Gulerødder indeholder nemlig et stof, polyacety­len, som i laboratorieforsøg slår kræftceller ihjel, og som man véd har svampedræben­de effekt, plus at de virker antibakterielt og antiinflammatorisk. Polyacetylenet sidder lige under skrællen og i selve skrællen, og derfor bør man skrubbe gulerødderne så forsigtigt, man kan.
Nico Tremblay
Nico Tremblay
2025-07-09 10:06:15
Count answers : 3
0
Kan man spise skrællen på et græskar? Ja! Hvad med toppen af en porre, bladene på blomkålshovedet eller stilken på en peberfrugt? Ja, ja og ja. Meget af den skræl, vi hver dag smider i skraldespanden, fungerer fremragende i madlavningen - og så er det sundt for vores helbred.