Hvor længe kan en blandet salat holde sig?

Ida Homenick
2025-07-07 10:51:16
Count answers
: 2
Hvis en fødevare er mærket med "sidste anvendelsesdato" må datoen aldrig overskrides, mens fødevarer mærket med "bedst før" stadig kan spises, hvis de ser fine ud og dufter og smager fint.
Når en fødevare er åbnet, kan dens holdbarhed ændres, og man skal derfor ikke længere kun forholde sig til fødevarens holdbarhedsdato.
Hvis producenten har mærket med en anvisning for opbevaring og holdbarhed efter åbning, så skal denne anvisning altid følges.
Er der tale om en "sidste anvendelsesdato"-fødevare skal man altid være opmærksom på, om de 3 dage vil overskride fødevarens overordnede holdbarhedsdato.
I så fald skal fødevaren kasseres ved holdbarhedsdatoens udløb.
Er der ingen anvisning for holdbarhed efter åbning, så vil man som udgangspunkt kunne bruge sine sanser til at vurdere om fødevaren stadig kan spises.
Lugter fødevaren uappetitlig, bør du ikke spise den.
Hvis fødevaren lugter og ser fin ud, kan du smage på en lille smule af den.
Smager den fint, er der ikke noget i vejen med den.
Smager fødevaren derimod dårligt, skal du smide den ud.
Husk at du ikke bliver syg af at have smagt på fødevaren.

Daphney Sawayn
2025-06-29 00:51:43
Count answers
: 5
Jeg har 300 g. blandet salat med hver dag som madpakke i skolen. Mandag aften ordner jeg salaten, deler den, skyller den, lader den tørre bredt ud på et rent viskestykke og kan derefter opbevare den i en lufttæt beholder i køleskabet til og med fredag.
Mht. rester, kan du vel bare nøjes med at putte dressing over halvdelen af portionen af salaten, og gemme den anden halvdel til dagen efter.
Noget mad bliver endda bedre af det - lasagne f.eks.
Jeg ved ikke meget om holdbarhed når maden er tilberedt, for vi har et lille køleskab, så der er ikke meget der får lov at stå særlig længe - max til dagen efter, men det kan det også fint klare.
Ellers så forbereder jeg grøntsagerne den ene dag, og bruger dem på en anden måde den næste dag.
Husk krydderier i alle retter - det gør også at maden ikke minder om hinanden, hvis det den ene dag smager af citron og dild, og den næste dag af hvidløg - selvom det er samme slags grøntsager.
Vi svitser dem på panden, bager dem i ovnen, hælder dem direkte imellem lagene i lasagnen, stuver dem med lidt bouillon og saucejævner, blander dem i hvid sauce lavet på minimælk/bouillon og evt. i ovnen over fisk eller kylling.
Så er det nemt hver morgen, lige at blande min salat med lidt agurk, tomat, peberfrugt, grøntsager fra aftenen før, lidt majs fra fryseren, som tøer op i løbet af dagen og samtidig holder resten kold.

Royce Dibbert
2025-06-28 22:55:32
Count answers
: 4
Køleskabssalater kan faktisk sagtens holde sig i 4-5 dage i køleskabet, hvis man blot overholder nogle simple regler.
Min erfaring er, at salater sagtens kan holde sig friske og lækre så længe, hvis man gør sig et par overvejelser omkring indholdet.
Når du tilføjer noget til salaten er det vigtigste bare at overveje om det stadig er lækkert, når det har ligget i 4-5 dage.

Hunter Kunde
2025-06-28 22:53:02
Count answers
: 4
Du kan få salaten til at holde i op til 10 dage med en ganske simpel løsning.
Det kræver selvfølgelig, at du har en madkasse eller anden bøtte, der kan lukkes, og at du har en form for papir, der kan puttes ned i sammen med salaten.
Men så har du også en robust og god opbevaring af din salat, der kan holde det friskt i op til 10 dage.

Ryley Gibson
2025-06-28 22:47:58
Count answers
: 3
Kulhydrater Kogte ris: 10 dage
Kogt pasta: 5 dage
Kogte kartofler: 5-6 dage
Grønt Kogte asparges: 5-6 dage
Kogte grønne bønner: 5-6 dage
Kogt blomkål: 5-6 dage
Holdbarhed mad i køleskabet – diverse
Juice: 4-5 dage
Saft på karton: 8-10 dage
Eddikesyltede produkter som fx asier, rødbeder og agurker: ½ -1 år
Suppe: 6-7 dage
Syltetøj: 2-3 uger
Tommelfingerregel: jo mere findelt kødet er, jo kortere er holdbarheden.
Råt kød, hele stykker, fx oksekød: 2-4 dage
Råt kød, udskåret: 1-2 dage
Råt hakket kød, fars, medister og lignende: Tilberedes samme dag
Kødpålæg: 2-4 dage afhængig af varens art.
Spegepølse og lignende har længere holdbarhed.
Tilberedt kød og sammenkogte retter: 3-4 dage
Rå hamburgerryg: 3-5 dage.
Fjerkræ Råt fjerkræ: 1-2 dage
Tilberedt fjerkræ: 1-2 dage
Fisk og skaldyr Rå fisk, fiskefars og torskerogn: Tilberedes samme dag
Tilberedt fisk: 1-2 dage
Røget sild, makrel, ål, torskerogn: 4-8 dage, afhængig af hvor nyrøget varen er
Røget laks, hellefisk: 2-3 dage
Gravet laks: 1-2 dage.
Skaldyr, pakket lufttæt: 1-2 dage

Jarred Jones
2025-06-28 21:01:05
Count answers
: 4
Hovedsalat skal skylles, suge lidt væde, dryppes af og lægges i en pose i køleskabet, hvor det kan holde sig 1 uge.
Salat i pakke, som f.eks. babyleaves og andre salatblandinger, kan holde omkring 1 uge, hvis du opbevarer dem den oprindelige indpakning i køleskabet.
Rodfrugter, som f.eks. en blandet salat, kan du opbevare i køleskabet, hvor de kan holde sig flere uger.