Hvad putter man karse på?

Theron Cruickshank
2025-07-10 12:24:19
Count answers
: 5
Karse anvendes ofte som det grønne drys på æg- og/eller tomatmadder, smørrebrød og i sandwich. Karse kan bruges i salater og dressinger. Et drys karse er også dekorativt på fx en fiskeforret eller en kartoffelsalat. Karse spises altid rå, smagen går tabt ved opvarmning.

Marlee Ruecker
2025-06-28 17:06:25
Count answers
: 6
Du putter karse på græskarpure med gulerødder.
Slut af med en god håndfuld karse.
Her er hokaido brugt, men du kan bruge forskellige
1 bakke karse

Dillon Lind
2025-06-28 14:54:01
Count answers
: 5
Karse er en lækker krydderurt at have ved hånden, til at gøre æggemadden eller sommersalaten ekstra indbydende. Karse har en peber- og sennepsagtig smag, hvilket gør den ideel som topping, til et bredt udvalg af forskellige retter. Som frisk topping på æggemadder og smørrebrød generelt. Drys karsen ud over nye kolde kartofler. Som frisk topping oven på sild – Så du kan virkelig få afsat noget karse i tiden med påske- og julefrokoster. Som krydderi i kolde dressinger. Som et frisk pift i salater – karsen fungere rigtig godt med friske sommersalater. Selvom karse fungerer rigtig godt som en flot og lækker topping på mange forskellige retter, forbinder de fleste karse med æggemadder og kolde kartofler.

Justus Keeling
2025-06-28 13:24:24
Count answers
: 5
Karse bruges traditionelt til kartoffel- og rejemadder. Men karse smager dejligt og kan bruges til rigtig mange kolde retter, specielt til smørrebrød. Smørrebrød som rullepølse, hamburgerryg og sild er velegnet til at bliver serveret med frisk karse på toppen. Karse en en fin erstatning for purløg, og kan derfor også sagtens bruges på toppen af en kartoffelsalat.

Irwin Fay
2025-06-28 13:16:52
Count answers
: 3
Kog æggene i en gryde med kogende vand i 8 minutter og lad dem derefter køle af i koldt vand.
Pil og hak æggene.
Rør dressingen sammen af mayonnaise, cremefraiche, karry, gurkemeje, sennep, en spsk. fintklippet karse, en spsk. knust sprød bacon og smag godt til med salt og peber.
Vend de hakkede æg i dressingen og server i en skål med sprød bacon til og et gavmildt drys karse på toppen.
Tip til variation
Små tern af æbler, helt fintstrimlet porre eller finthakket forårsløg er virkelig også lækkert i en hjemmelavet æggesalat.