Hvad skal man bruge til æggesalat?

Emanuel Kirlin
2025-07-06 16:19:24
Count answers
: 3
Til æggesalat skal man bruge 4 kogte æg, 1 spsk. creme fraiche, 38%, 1 spsk. mayonaise, 1 tsk. sennep, 1 tsk. karry, 1 tsk. gurkemeje, salt og friskkværnet peber. Æg i sig selv har ikke meget smag, men det er de øvrige ingredienser og råvarer, som frembringer smagen til æggesalaten sammen med den cremede konsistens fra æggene. Ingredienser som sennep, karry og gurkemeje er kraftige smagsgivere til pålægssalaten. Det samme gør sig gældende med både creme fraiche og mayonnaise, som begge har et højt fedtindhold. Hvis man ønsker en mere fedtfattig version, kan man udskifte disse råvarer med mere fedtfattige mejeriprodukter, som hytteost, som er et fremragende mejeriprodukt til pålægssalater.

Lenore Brakus
2025-06-28 11:58:56
Count answers
: 5
Æggesalat med karry, æble og forårsløg kan laves med følgende ingredienser: 3 æg, ½ æble, 4 forårsløg, 3 spsk mayonnaise, 2 spsk creme fraiche, 1 tsk karry, salt, 1 spsk æblemost og purløg eller karse.
Dette er den bedste måde at lave en lækker æggesalat på.
Gode råvarer er altafgørende for god mad, og det kommer navnligt til udtryk med simple opskrifter som eksempelvis æggesalat.
Gode æg og god karry giver det bedste resultat.

Jaclyn Barrows
2025-06-28 10:44:27
Count answers
: 6
Kog æggene i en gryde med kogende vand i 8 minutter og lad dem derefter køle af i koldt vand.
Pil og hak æggene.
Rør dressingen sammen af mayonnaise, cremefraiche, karry, gurkemeje, sennep, en spsk. fintklippet karse, en spsk. knust sprød bacon og smag godt til med salt og peber.
Vend de hakkede æg i dressingen og server i en skål med sprød bacon til og et gavmildt drys karse på toppen.
Små tern af æbler, helt fintstrimlet porre eller finthakket forårsløg er virkelig også lækkert i en hjemmelavet æggesalat.

Jordon Medhurst
2025-06-28 10:31:00
Count answers
: 3
Æggesalaten kan laves på cirka 20 minutter, og så har man en god frokost klar.
4 æg, 2 spsk creme fraiche 18 %, 2 spsk mayonnaise, ½ - 1 tsk karrypulver, ½ tsk gurkemeje, salt og peber samt ½ pakke karse skal bruges til æggesalat.
Creme fraiche, mayonaise, karry og gurkemeje røres sammen til en dressing.
Æggene skæres i små tern og blandes i dressingen.
Klip karsen af og bland i i æggesalaten.
Smag til med salt og peber.
Pynt med lidt karse.
Servér den på noget lækkert rugbrød.
Man kan også tilføje lidt æble i æggesalaten, og æblet giver også en god sprødhed, så det kan du skære i små tern, inden at det kommes i.
Til denne portion vil jeg bruge cirka ½ æble, der skæres i små tern.
Ternene skal gerne være lige så store som æggene, når de er skåret ud.
Man starter med at koge sine æg og derefter piller man dem.
Så røres dressingen sammen, og æggene skæres i små stykker.
Rør det hele sammen med karse, salt og peber og så er den klar til servering på et stykke rugbrød eller i en sandwich.
Er du ikke til så meget smag af karry i din mad, kan det sagtens undværes.

Berniece Paucek
2025-06-28 09:42:37
Count answers
: 3
Hvis du ligger inde med kogte æg selvfølgelig.
Hvis ikke, – ja så skal du lige koge æggene først, lade dem køle af og så kan æggesalaten bikses sammen.
▢ 8 hårdkogte æg
▢ 3 spsk mayonnaise, – jeg bruger Hellmanns
▢ 2 spsk creme fraiche
▢ 2 spsk purløg, finthakket
▢ 1 tsk god karry
▢ 1/2 tsk gurkemeje
▢ Salt og peber
▢ Karse, purløg eller forårsløg til toppen
Hak de hårdkogte æg groft.
Brug evt. en æggedeler, og del dem på to leder.
Rør creme fraiche og mayonnaise sammen, tilsæt karry, gurkemeje, purløg og de hakkede æg, og smag til med salt og peber.
Top æggesalaten med finthakket purløg, forårsløg eller karse.
Opbevar æggesalaten tildækket og på køl til den skal serveres.