:

Hvorfor bliver min kage gummiagtig?

Shemar Bogisich
Shemar Bogisich
2025-09-30 13:26:47
Count answers : 23
0
Kolde æg og koldt smør kan ødelægge hæveevnen. Venter du for længe med at sætte kagen i ovnen, så virker bagepulveret ikke mere. Brug noget ordentligt mel. Det er ikke alt mel der egner sig til kager. Er det for gammelt, risikerer du at hæveevnen ikke længere er der.
Lyda O'Connell
Lyda O'Connell
2025-09-18 06:32:50
Count answers : 22
0
For meget mel giver en tung kage. For lang tid i ovnen giver en tør kage. For stor bageform giver en tynd kage.

Read also

Hvor længe skal smør og sukker piskes?

Begynd altid med at piske smørret let og luftigt. Brug Lurpak®, der har stuetemperatur, for at få de Read More

Kan man redde en underbagt kage?

Hvis du opdager, at brødet er underbagt, skal du straks tænde ovnen på 175 grader. Læg brødet direkt Read More

Agustin Daugherty
Agustin Daugherty
2025-09-12 15:47:20
Count answers : 8
0
Det skyldes ofte, at dejen er blevet rørt for meget efter melet, er tilsat. Rør kun forsigtigt når melet tilsættes så bevares den luftige struktur. Bag ved en lidt lavere temperatur, og undgå at fylde formen for meget. Glat overfladen ud før bagning for et jævnt resultat.
Bethany Wuckert
Bethany Wuckert
2025-09-02 15:13:54
Count answers : 14
0
Rør ikke for meget i din kagedej. For meget mel giver et tungt og kedeligt resultat. For meget bagepulver giver en grim bismag. Hold ovnen lukket. Tag ikke melet direkte fra posen. Undgå at blande kolde og varme ingredienser. Hvis du rører for meget, så kan der udvikle sig glutenstrenge. Glutenstrenge vil give en tæt og tung kage. Vær omhyggelig, når du bager og måler op.

Read also

Hvornår er en kage gennembagt?

Du kan bruge ethvert tyndt grillspyd eller en kødpind til at tjekke, om kagen er færdig. Stik spydde Read More

Hvorfor bliver min kage klæg?

Det er tit fordi kagen, på grund af bageformen, bliver bagt færdigt først i kanten og derfor stopper Read More