1. Meljævning Rør eller ryst en jævning af hvedemel og kold væske - med dobbelt så meget væske som mel.
2. Opbagning Smelt smør i en gryde og tilsæt samme mængde mel under omrøring.
3. Smørbolle Brug fingrene til at blande lige dele smør og mel til en bolle.
4. Majsstivelse Rør eller ryst en jævning af majsstivelse og kold væske – med dobbelt så meget væske som mel.
5. Kartoffelmel Rør eller ryst en jævning af kartoffelmel og kold væske – med dobbelt så meget væske som mel.
6. Havregryn Havregryn indeholder stivelse, der kan jævne supper og madretter.
7. Æggeblommer At jævne med æggeblommer hedder at legere eller liere.
8. Piskefløde Tilsæt piskefløde til retten, der skal jævnes, og lad den koge lidt ind – det får retten til at tykne noget.
9. Cremefraiche 38% Tilsæt cremefraiche 38% til retten, der skal jævnes, og lad den koge lidt ind – det får retten til at tykne noget.
10. Husblas Udblød blade af husblas i masser af koldt vand.