Hvorfor må kartoffelstivelse ikke koge?

Micheal McGlynn
2025-08-06 05:07:22
Count answers
: 1
Kartoffelmelsjævning kan laves af 2 spsk kartoffelmel og 5-6 spsk koldt vand der røres sammen. Kartoffelmelsjævning må ikke koge, så bliver konsistensen "lang". Tag derfor retten af varmen før kartoffelmelsjævningen hældes i, i en tynde stråle og under omrøring.

Lyric Robel
2025-08-06 04:16:09
Count answers
: 3
Kartoffelstivelse har meget stor forklistringsevne, når den varmes op i vand. Det skyldes det relativt høje indhold af amylopektin. Fødevarer jævnet med kartoffelstivelse må ikke koge. Derfor skal gryden tages af varmen, inden kartoffelstivelsen hældes i for at jævne. Hvis en fødevare jævnet med kartoffelstivelse koges, vil opløsningen blive ”lang”, hvilket vil sige, at fødevaren hænger sammen og er vanskelig at øse op.
Read also
- Hvordan gør man en dressing tykkere?
- Hvad består fransk dressing af?
- Hvor længe kan hjemmelavet dressing holde sig?
- Hvad består creme fraiche dressing af?
- Er majsstivelse og maizena det samme?
- Kan man bruge lagereddike til dressing?
- Hvad er der i hotdog dressing?
- Hvilken creme fraiche dressing er bedst?