:

Hvorfor må kartoffelstivelse ikke koge?

Micheal McGlynn
Micheal McGlynn
2025-08-06 05:07:22
Count answers : 1
0
Kartoffelmelsjævning kan laves af 2 spsk kartoffelmel og 5-6 spsk koldt vand der røres sammen. Kartoffelmelsjævning må ikke koge, så bliver konsistensen "lang". Tag derfor retten af varmen før kartoffelmelsjævningen hældes i, i en tynde stråle og under omrøring.
Lyric Robel
Lyric Robel
2025-08-06 04:16:09
Count answers : 3
0
Kartoffelstivelse har meget stor forklistringsevne, når den varmes op i vand. Det skyldes det relativt høje indhold af amylopektin. Fødevarer jævnet med kartoffelstivelse må ikke koge. Derfor skal gryden tages af varmen, inden kartoffelstivelsen hældes i for at jævne. Hvis en fødevare jævnet med kartoffelstivelse koges, vil opløsningen blive ”lang”, hvilket vil sige, at fødevaren hænger sammen og er vanskelig at øse op.