:

Hvorfor må kartoffelstivelse ikke koge?

Micheal McGlynn
Micheal McGlynn
2025-08-06 05:07:22
Count answers : 9
0
Kartoffelmelsjævning kan laves af 2 spsk kartoffelmel og 5-6 spsk koldt vand der røres sammen. Kartoffelmelsjævning må ikke koge, så bliver konsistensen "lang". Tag derfor retten af varmen før kartoffelmelsjævningen hældes i, i en tynde stråle og under omrøring.
Lyric Robel
Lyric Robel
2025-08-06 04:16:09
Count answers : 18
0
Kartoffelstivelse har meget stor forklistringsevne, når den varmes op i vand. Det skyldes det relativt høje indhold af amylopektin. Fødevarer jævnet med kartoffelstivelse må ikke koge. Derfor skal gryden tages af varmen, inden kartoffelstivelsen hældes i for at jævne. Hvis en fødevare jævnet med kartoffelstivelse koges, vil opløsningen blive ”lang”, hvilket vil sige, at fødevaren hænger sammen og er vanskelig at øse op.

Read also

Hvordan gør man en dressing tykkere?

Hvis din madret stadig er for tynd, så prøv at tilsætte lidt mere jævning. Rør eller ryst en jævnin Read More

Hvad består fransk dressing af?

Det lyder jo alt for enkelt til at være en opskrift i sig selv, men vendt i en skål rucola, grønne b Read More