:

Hvorfor må man ikke opvarme spinat igen?

Chaim Jaskolski
Chaim Jaskolski
2025-08-11 07:55:58
Count answers : 3
0
Myter om opvarmning af mad med persille I rigtig mange år har man fået tudet ørerne fulde af, at det altså var strengt forbudt at genopvarme både spinat og persille, når det først havde været tilberedt én gang. Jordbakterier i persille og spinat Ligesom andre urter og grøntsager indeholder både spinat og persille jordbakterier, da de begge gror tæt ved jorden, og jordbakterierne kan derfor ikke undgås. Jordbakterierne kan omdanne nitraten i grøntsagerne til nitrit, som er det stof der kan gøre dig syg, men... Dette sker kun, hvis den tilberedte mad ikke køles ned forholdsvis hurtigt. Hurtigt på køl I dag har vi alle et køleskab, og der er derfor ikke grund til bekymring, da vi har rig mulighed for at få kølet den tilberedte mad ned hurtigt. Udviklingen af bakterierne er derfor minimale, og der er derfor heller ikke grund til bekymring, hverken hvad angår genopvarmningen af spinat eller persille, oplyser DTU. Temperatur Når retten skal genopvarmes, så varm den godt, og gerne til mindst 75 grader. På denne enkle måde kan spinat og persille sagtens spises dagen efter også, og uden nogen grund til bekymring.