Hvor lang tid kan en tærte holde sig?

Arnold Friesen
2025-08-09 10:33:28
Count answers
: 7
Når dejen er samlet, skal den på køl i mindst en halvtimes tid. Den kan holde sig et par dage i køleskabet, så du kan sagtens være på forkant, hvis du ved, der kommer gæster til kaffe senere på ugen. Har du mørdej tilovers, kan du udrulle dejen, lægge den mellem to stykker bagepapir og smide den i fryseren. Her kan dejen holde sig en måneds tid, uden det har konsekvenser for den færdige tærteoplevelse.

Nathen Senger
2025-08-09 10:00:03
Count answers
: 4
Tærter er altid super skønne næste dag og kan holde sig i køleskabet en lille uges tid. Man kan sagtens lave porretærten dagen i forvejen, og enten serverer den kold eller lune den op i eksempelvis mikroovnen. Tærten er lige så god at serverer kold som varm, og kan også bruges i madpakken næste dag. Når vi laver en porretærte eller anden tærte har vi som mad til flere dage, da de mætter utrolig godt.

Zachery Satterfield
2025-08-09 08:51:29
Count answers
: 2
Holdbarheden for denne tærtedej er 2 dage.
Kan også fryses.

Juston Batz
2025-08-09 07:49:24
Count answers
: 2
Tærten holder sig frisk i køleskabet i ca. 3 dage. Faktisk synes nogle, at den smager bedre, når den har fået lov at sætte sig — lidt som en lasagne. Du kan sagtens fryse broccolitærte ned. Frys enten en hel tærte, eller skær den i passende portioner, så du nemt og hurtigt kan tø et stykke op på travle dage, eller når sulten melder sig. Du kan godt opvarme tærten — helst på lidt lavere temperaturer, end du bagte den ved, så den ikke bliver brændt udenpå og forbliver kold indeni. Tærten skal dog helst ikke genopvarmes mere end én gang.

Anita Reilly
2025-08-09 07:37:06
Count answers
: 1
Hvor længe kan din hjemmelavede bolognese holde sig i køleskabet?
Sammenkogte retter:
Kødsovs: 5-6 dage
Suppe: En uge
Kulhydrater:
Kogte ris: 10 dage
Kogt pasta: 5 dage
Kogte kartofler: 6 dage
Kød:
Stegt bøf: 5 dage
Fisk (kogt torsk): 3 dage
Grønt:
Kogte asparges: 6 dage
Kogte grønne bønner: 6 dage
Kogt blomkål: 6 dage
Disse råd er forudsætning for, at resterne fra middagsbordet kan holde sig så længe:
Maden bør max stå 30-40 minutter på spisebordet, inden den ryger i køleskabet
Husk rene hænder, skåle og redskaber - dette gælder både ved madlavningen og bagefter, når rester gemmes
Der må max være 4-5 grader i køleskabet
Tag kun den portion, du skal bruge fra resterne.
Gryderne må ikke komme ind og ud af køleskabet flere gange.
Pas på frisk pynt på retten.
Tilberedt mad og friske råvarer som for eksempel krydderurter skal holdes adskilt, når de gemmes.
Brug sanserne.
Hvis resterne lugter, smager eller ser suspekt ud, skal du ikke spise dem.