:

Hvad er gateau Marcel?

Eli Hegmann
Eli Hegmann
2025-08-10 13:59:04
Count answers : 3
0
Gateau Marcel er den ultimative dessertkage til chokoladefans. Den består ganske enkelt af én stor portion chokolademousse, hvoraf halvdelen bages i ovnen, og resten smøres derefter oven på den bagte kage som en fløjlsblød mousse. Ophavsmanden til den berømte chokoladekage er den fransk-danske kok Michel Michaud, som ønskede at lave en glutenfri chokoladekage. Det lykkedes ham - en Gateau Marcel laves uden brug af mel, så glutenallergikere og andre, der gerne undgår gluten, kan sagtens nyde et stykke af den lækre chokoladekage.
Sophia Dickinson
Sophia Dickinson
2025-08-10 13:56:26
Count answers : 3
0
Gateau Marcel er en fransk chokoladekage, deraf det lidt fancy navn. Den her gateau marcel kage er perfekt som dessert og vi portionsanretter den gerne med lidt friske bær og is til. Her får du den bedste opskrift på den franske chokoladekage, Gateau Marcel. Vi må tilstå, at det her er den absolut bedste chokoladekage, som man kan få. Den består af en bagt del og en del, som er chokolademousse. En helt fantastisk kombination, hvis du spørger os. Ikke desto mindre, så får du altså en super intens og lækker kage, som stort set altid falder i god jord hos de fleste.
Phoebe Strosin
Phoebe Strosin
2025-08-10 13:03:53
Count answers : 4
0
Gateau Marcel er en moussekage, – og kagen består af samme chokolademousse hele vejen igennem. Den ene halvdel bages, den anden forbliver som en frisk chokolademousse på kagen. Gateau Marcel er faktisk en moussekage, og den består af ganske få ingredienser. Gateau Marcel er en glutenfri chokoladekage. Den bagte chokolademousse kombineret med den bløde chokolademousse er helt igennem vidunderlig. Gateau Marcel er – chokoladekagen over dem alle. Den er så intens, så cremet og så lækker, – og så er den virkelig nem at bage.
Nella Farrell
Nella Farrell
2025-08-10 12:26:34
Count answers : 3
0
Gateau Marcel er en dansk klassiker og en vaskeægte chokoladedrøm, for chokoladefans. Gateau Marcel er en helt speciel chokoladekageoplevelse. Dejen deles i 2 portioner, hvor den ene chokoladeblanding bages og bliver en saftig og skøn chokoladekage, mens den anden blanding forbliver en lækker og cremet chokolademousse, der smøres på kagen og spises som den er.
Rodolfo Howell
Rodolfo Howell
2025-08-10 12:12:53
Count answers : 3
0
Gateau Marcel er en drøm af en chokoladekage. Halvdelen af chokoladedejen bages, mens den anden halvdel smørres på toppen af den afkølede kage. Dejen minder mest af alt om en rigtig, rigtig god chokolademousse, så den her kage er lige noget for kagedejs-elsker. Gateau Marcel kagen er glutenfri, og så er den meget fryseegnet. Du kan finde en video af, hvordan du bager Gateau Marcel i mine fremhævede stories i mit Instagram-feed. 8-10 personer Det skal du bruge: 150 g mørk chokolade - jeg en chokolade på+70 %, fx den her fra Callebaut 150 g smør 150 g sukker (75 g + 75 g) 6 æg Kagering eller springform på 18 cm Pynt til toppen - jeg dryssede med chokoladespåner, jeg havde skrabet af en plade chokolade Tip: jeg bruger den her springform, når jeg laver dobbelt portion Sådan bager du en hjemmelavet Gateau Marcel: Smør kageformen let med smør og drys med sukker. Placer på en bageplade - evt. beklædt med bagepapir, hvis formen ingen bund har. Tænd ovnen på 175 grader over/under varme (almindelig ovn). Skær smørret i mindre stykker og hak chokoladen groft, hvis du ikke bruger chokolade callets. Smelt smør, chokolade og 75 g sukker over vandbad til netop smeltet. Det skal kun være lillefingervarmt. Del æg i hvider og blommer. Kom æggeblommerne chokoladeblandingen én ad gangen og rør til homogen med et piskeris. Pisk æggehviderne skummende. Kom de sidste 75 g sukker i hviderne og pisk dem stive. Vend forsigtigt de piskede æggehvider i chokoladeblandingen - fold dem ind, så luften bevares. Kom 2/3 af kagedejen i formen og bag i ca. 30 minutter. Der skal sidde fugtige kagekrummer tilbage, når du stikker midt i kagen. Lad kagen køle helt af. Kom resten af kagedejen på toppen. Frys kagen, hvis du har tid - det gør det muligt at lave et pænere snit.
Arvilla Daniel
Arvilla Daniel
2025-08-10 09:16:53
Count answers : 4
0
Gateau Marcel er en klassisk dessert, som består af en mørk chokoladekage med en cremet fyldning. Den originale opskrift til Gateau Marcel indeholder ingredienser som mørk chokolade, smør, æggehvider, sukker og æggeblommer. Fremgangsmåden inkluderer at smelte smør og chokolade, piske æggehvider og æggeblommer, og derefter kombinere disse komponenter for at danne kagens bund og fyldning. Kagen bages i en bagering og køles herefter, før den pyntes med chokoladespåner. Der findes også variationer af Gateau Marcel, såsom en version med chili, brunet smør og øl, eller en version med nyfortolket udseende som portionskage. En anden variation inkluderer en nyfortolket konsistens, hvor karamellag og marengslag tilføjes for at skabe en mere kompleks tekstur. Gateau Marcel kan tilberedes på forskellige måder for at tilpasse smag og tekstur efter personlige præferencer.