Kan man bruge rapsolie til pesto?

Ardith Beatty
2025-08-10 10:59:27
Count answers
: 5
Ja, man kan bruge rapsolie til pesto, som det ses i opskriften på Pesto med persille og solsikkekerner, hvor der skal bruges 1,5 dl rapsolie. Det er en billig og smagfuld udgave, der kan bruges i madpakken, til nykogte kartofler eller i en pastasalat. Rapsolie er en af ingredienserne i denne opskrift, sammen med persille, solsikkekerner, hvidløg, citron, salt og peber.

Valentin Hirthe
2025-08-10 09:15:35
Count answers
: 4
Man kunne også køre den nordiske stil og bruge solsikkekerner, vesterhavsost og rapsolie … uanset, så lover jeg at det bliver et skønt resultat.
Pesto med ramsløg er super lækkert og kan bruges præcis som traditionel pesto med basilikum.
Vi kommer det på laksefilet, inden vi bager den i ovnen eller på grill.
Smører sandwich med ramsløgspestoen, vender kartofler i eller bager disse lækre hvidløgsflutes med pesto.
Ingredienser
3 håndfulde ramsløg, blade
30 g cashewnødder
40 g parmesan, groftrevet
0,50 citron, saft herfra
3 spsk olivenolie
salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
Kom det hele i en blenderskål og blend godt med en stavblender.
Smag til med salt og peber + evt mere olie.
Opskriften giver ca 1 dl
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Udskriv
Send
Hold min skærm tændt, mens jeg laver mad
Næringsindhold
Vælg antal
Jeg har lavet den skønne pesto med parmesanost og cashewnødder.

Cassandre Schulist
2025-08-10 08:31:30
Count answers
: 7
Ønsker du en meget tyk pesto så brug mindre olie.
Ønsker du en tyndere pesto så tilføjer du bare noget mere olie.
Det er slet ikke svært at lave sin egen pesto.
Alt kommes i blenderen, en foodprocessor eller minihakker, alt efter hvad du har derhjemme.
200 ml
rapsolie
Forberedelses tid: 10 minutter
Samlet tid: 20 minutter
Husk altid at smage til og husk også at en pesto står og trækker lidt smag.
Det blendes godt.
Pestoen smages til evt. med lidt ekstra salt.
Pestoen kommes i en beholder med låg og kan holde sig en uges tid i køleskabet.
Sørg for at toppen har et lille lag med olie.
Det “lukker” ligesom af for pestoen.
Husk altid at smage til og husk også at en pesto står og trækker lidt smag.

Richard Schaefer
2025-08-10 07:57:18
Count answers
: 2
Tilføj krydderurter eller grønt, og tilføj disse til nødderne sammen med hvidløg og rapsolie.
Blend til en jævn masse.
Smag til med citron og salt.
Serveres som dip til grønsagsstænger, som pift til tapasbrødet eller i en pastaret.
Produkter brugt i opskriften Rapsolie 1 liter 95,00 kr.
Del denne opskrift Ingredienser 50 g mandler, andre nødder eller pinjekerner 3 dl basilikum, persille eller andet grønt fx mælkebøtteblade, svalderkål, spinat, grønkål osv.
1-2 fed hvidløg 1 dl Nyborggaard rapsolie 1 spsk citronsaft Lidt salt efter smag

Bella McCullough
2025-08-10 06:32:54
Count answers
: 1
Ramløgspesto er en virkelig skøn og aromatisk pesto med let smag af naturlig hvidløg og purløg. 20 – 25 ramsløg blade.2 – 3 dl. rapsolie eller olivenolie. Vær obs på, at olivenolie kan være gennemtrængende i smagen1½ dl. revet parmesanost. Kan udelades, der kan også tilsætte 2/3 dl. romano ost1 – 1½ dl. Pinjekerner eller solsikkekerner eller valnødder eller hasselnødderLidt citronsaftSalt og peber. I mange almindelige pestoopskrifter bruger man pinjekerner. Jeg synes at disse kan undværes i eksempelvis denne pesto med ramsløg og erstattes af andre nødder. Når pestoen er kommet i beholderen hældes ca. ½ – 1 cm olie over. Dette gør, at de holder sig længere. Jeg sørger ligeledes for at hælde lidt olie over selve pestoen i glasset da dette konservere yderligere. Jeg bruger som regel lidt mindre olie i pesto af ramsløg, da jeg ønsker den mere tyk end eksempelvis en af basilikum.