:

Kan man bruge creme fraiche i stedet for kærnemælk?

Lorenzo Hills
Lorenzo Hills
2025-08-09 21:57:39
Count answers : 5
0
Har du ikke den ene slags, kan du sædvanligvis uden problemer udskifte med et af de mange andre syrnede mælkeprodukter. Cremefraiche giver friskhed og syre til fx cremer med hvid chokolade, som ellers nemt bliver lidt for søde. Cremefraiche er også ideelt til tærtemasse, både de søde og de salte. Fraiche 9 %, Creme Frisk mv. er syrnet fløde i lettere udgaver med fedtprocent på 9 % eller 5 %, som er for lavt til at måtte kaldes cremefraiche. De er tyndere og mere syrlige end cremefraiche, og de er gode til dressing, dip og kolde saucer og som tærtemasse. Kærnemælk er oprindeligt et restprodukt fra smørkærning. Det meste kærnemælk produceres dog i dag som syrnet skummetmælk. Amerikanske pandekager, vafler og æbleskiver indeholder typisk kærnemælk, hvis syre aktiverer hævemidlet natron. Kærnemælken giver samtidig smag til dejen og optræder også ofte i søde gærdeje og brød. Tykmælk er pasteuriseret sødmælk syrnet med mælkesyrekultur. Det har en fyldig og cremet konsistens og har pga. sødmælksbasen en federe og mere afrundet smag. Tykmælk kan bruges til både morgenmad, dressinger, bagværk og er også særdeles velegnet til koldskål. Ymer er syrnet sødmælk med koncentreret mælkeprotein. Smagen af ymer minder om tykmælk – fyldig og let, men i modsætning til andre typer af tykmælk bliver vallen drænet fra, og det gør, at ymer er mere proteinrigt end tykmælk. Ymer er godt at bruge i dip, dressinger, koldskål, fromager, bagværk og til fx kartoffel- og pastasalater. De syrnede mælkeprodukter kan, som du har kunnet læse herover, indgå i rigtig mange forskellige typer bagværk, cremer og fromager eller som tilbehør til kager og desserter. Find inspiration på opskrifter med syrnede mælkeprodukter her.
Felicia Heidenreich
Felicia Heidenreich
2025-08-09 21:45:31
Count answers : 1
0
Generelt er surmælksprodukter fantastiske i bagværk. Vores bedste opskrifter indeholder også en eller anden form for surmælksprodukt. Og selvom der i nogle opskrifter skal bruges creme fraiche og i andre opskrifter skal bruges kærnemælk, så kan du sagtens erstatte den ene med det andet. Det eneste man skal være opmærksom på er, at yoghurt jo eksempelvis er tykkere end kærnemælk. Så hvis man erstatter yoghurt med kærnemælk i en opskrift, så er det vigtigt lige at blande lidt vand eller mælk i yoghurten, så den er knap så tyk, da man ellers kan få problemer med mængden af mel. Vi har en masse lækre og nemme opskrifter på bagværk med surmælksprodukter. "Kan man erstatte kærnemælk med noget andet?" – "Kan man erstatte natural yoghurt?" Og JA det kan du altid gøre.
Lee Rice
Lee Rice
2025-08-09 20:28:56
Count answers : 5
0
Cremefraiche er syrnet fløde. Fraiche 9 %, Creme Frisk mv. er syrnet fløde i lettere udgaver med fedtprocent på 9 % eller 5 %. Kærnemælk er oprindeligt restproduktet fra smørkærning. Dej til amerikanske pandekager, vafler og æbleskiver indeholder typisk kærnemælk. Rømme er et norsk mælkeprodukt, som har fundet vej til det danske marked. Kærnemælk er oprindeligt restproduktet fra smørkærning, men det meste kærnemælk produceres dog som syrnet skummetmælk.
Fidel Ebert
Fidel Ebert
2025-08-09 20:08:34
Count answers : 1
0
Jeg ville gøre det uden betænkeligheder ! Men jeg ville tilsætte noget vand for kærnemæk er mere tyndflydende væske end creme f. Formentlig godt. Du skal sørge for at det er syreholdigt, og det er creme fraiche jo. Jeg erstatter med held kærnemælk med halvt vand, halvt A38 i den type kager. Jeg vil erstatte med c.f. og mælk/vand. Ikke ren c.f... Måske jeg bare tager vand og c.f. Tænker ca 1 dl af begge dele i stedet for 2 dl kærnemælk. Hvis du erstatter med mælk eller vand skal du tilføre noget syre, feks lidt citronsaft eller appelsinjuice.