Hvad kendetegner en dessert?

Lorena Keeling
2025-08-09 23:55:14
Count answers
: 3
Det danske køkken.
Måltid: Dessert.
Samlet tidsforbrug: Kun 15 min.
Kalorier236 kcal442 kcal1768 kcalKulhydrat18 g33 g133 gProtein3 g5 g20 gFedt17 g32 g126 gNæringsindholdet afhænger naturligvis lidt af hvilken frugt der bruges, men forskellen er meget lille.
Næringsberegningen er inklusiv hakket chokolade på toppen.

Ross Predovic
2025-08-09 23:51:30
Count answers
: 2
En dessert er kendetegnet som værende den sidste ret ved et måltid, er det er oftest sødt og sukkerfyldt. Det engelske ord ”a dessert” stamme fra den franske ordbog, hvor ordet ”desservir” betyder ”at tåde det af bordet, som lige er blevet serveret”. Det interessante er at vi i forskellige lande spiser forskellige desserter, hvilket også er årsagen til de mange forskellige desserter, vi i tidens løb har opfundet. For lige at fastslå det, så er ordet ”dessert” ikke et andet ord for en sød spise. Spiser du eksempelvis en chokoladebar en eftermiddag, er det ikke kendetegnet som værende en dessert.

Marshall Graham
2025-08-09 22:14:35
Count answers
: 1
Dessert, en sød ret serveret som afslutning på et måltid, oftest bestående af frugt, kage eller is. Traditionen med at afslutte et måltid med noget sødt havde dog været kendt længe. Det, der serveredes til sidst, var ofte retter, der krævede meget arbejde og derfor blev opfattet som fine. Det kunne være fornem konfekt bestående af frugt, kogt længe i sukker eller honning, en sød mælkeret, tærte eller blot frugt. Kager var populære, og i mangel af en ovn blev de som fx klejner bagt i fedtstof eller som tærter i særlige tærtepander.
En anden type var kager bagt på jern, fx vafler og goderåd, som spistes med syltetøj.
Først i 1800-t. blev de ledsaget af flødeskum.
Den tradition at servere ost til sidst i måltidet kendes også; det var den særligt fine gammelost, der serveredes.
Dessert blev således en overkommelig ret at servere til hverdag.
Med den store interesse for fransk mad fra 1960'erne og 1970'erne opstod en ny tradition for desserter.
Hvor man på restauranter normalt kun havde serveret én dessertret, blev det nu almindeligt efter fransk skik at servere en desserttallerken med en hel symfoni bestående af tærte, flan, soufflé, parfait, sorbet, små sprøde kager osv., eller at præsentere en vogn med et udvalg af desserter.

Foster Bogisich
2025-08-09 21:29:41
Count answers
: 6
Dessert er en ret, som typisk er sidste del af et måltid: efterret.
Den består ofte af sødet mad efter ostebordet.
Dessert er en relativt ny ret.
Nogle kulturer har ikke én separat sød ret, men blander i stedet søde og krydrede retter gennem hele måltidet.
Dessert en masse Kiks eller småkager
Kager
Frugt
Is
Yoghurtis
Marengs
Tærter
Buddinger
Sorbet
Soufflé
Trøfler
Ofte blandes de fx til en bananasplit.