:

Hvorfor gryner creme fraiche?

Hunter Kunde
Hunter Kunde
2025-09-02 02:22:30
Count answers : 12
0
Der er stor variation. De tykke er gode til dip, fordi de bliver hængende på chipsen. De tynde er bedre til salatdressing. Det betyder noget, når du køber cremefraiche. For 18 procent viser, at der især er forskel på konsistensen. Nogle er flydende, andre er mere faste.
Minerva Bruen
Minerva Bruen
2025-08-28 14:43:27
Count answers : 16
0
Grynet tykmælk/crème fraiche kan skyldes rystelser under syrningen, men det kan også være tegn på for lang syrningsperiode. Det er vigtigt at mælken/fløden ikke udsættes for rystelser i syrnings­perioden, ellers kan tykmælken/crème fraichen blive grynet. Brug da kortere syrningstid eller anvend mindre syrningskultur ved næste fremstilling.

Read also

Hvad er creme lavet af?

Hudplejeprodukter med naturlige ingredienser kan nemlig være lige så skadelige for din hud, som alle Read More

Hvordan laver jeg bivokscreme?

Du skal udover sættet også bruge en lille gryde samt et ildfast glas eller skål, 1 rørepind eller li Read More

Domenica Kuvalis
Domenica Kuvalis
2025-08-20 04:13:16
Count answers : 10
0
Før køleskabet og pasteuriseringen blev opfundet i slutningen af 1800-tallet, blev cremefraiche fremstillet af upasteuriseret fløde. Fløden indeholder naturligt de bakterier, der fik den til at syrne og blive tyk. Ved at lade den friske fløde stå ved stuetemperatur natten over, kunne bakterierne arbejde og herved opstod cremefraiche. I dag laves cremefraiche af homogeniseret mælk - en proces hvor fedtet findeles i mælken under højt tryk, hvilket giver den færdige cremefraiche den cremede konsistens, produktet er kendt for. Mælken køles ned til ca. 25 grader, og nu tilsættes mælkesyrebakterierne, som syrner mælken, så den bliver tyk og får den gode smag.
Jarvis Sanford
Jarvis Sanford
2025-08-09 21:07:06
Count answers : 11
0
En god creme fraiche skal være tyk, syrlig og glat. Den skal have en flot cremet konsistens og en dejlig syrlig smag, men uden for megen dybde. Desuden skal den være glat og pæn i konsistensen, have en behagelig balance mellem sødme og syrlighed samt en dybde i smagen. En creme fraiche, som er klumpet og nærmest smager af tykmælk, er ikke god. Den skal have en god skarp syrlighed, men ikke være for kedelig eller nærmest sødlig. En creme fraiche, som skiller hurtigt, når den står urørt, er heller ikke optimal.

Read also

Hvordan laver man creme fraiche?

Varm mælken op til 22°C. Tilsæt starterkultur eller frisk creme fraiche, tykmælk eller kærnemælk og Read More

Hvorfor tykner min creme ikke?

Når cremen er kogt godt op og er tyknet, så tager du den af varmen. Pisk æggeblommer, sukker, vanil Read More