:

Hvorfor tykner min creme ikke?

Laurence Cartwright
Laurence Cartwright
2025-08-09 22:12:19
Count answers : 1
0
Maizenaen forstærker æggedelene så de ikke klumper sammen. I modsætning til den almindelig vanillecreme, så er kagecremen ikke særlig følsom over for varme. Jeg rører maizenaen ud først med lidt fløde, så den ikke klumper. Hvis du ikke er så vant til at lave cremer selv, men blot køber et brev med pulver i et supermarked, så er det kagecreme du får ud af de breve. Det er blot en vanillecreme med lidt maizena i, men det gør den super robust og fleksibel. Hæld lidt fløde i, og rør alle klumperne i maizenaen væk. Varm op under omrøring indtil det er cremet. Det er også derfor man kan bage med den. Bortset fra at smagen jo overhovedet ikke kan sammenlignes.
Justus Keeling
Justus Keeling
2025-08-09 21:57:33
Count answers : 5
0
Når cremen er kogt godt op og er tyknet, så tager du den af varmen. Pisk æggeblommer, sukker, vaniljesukker og majsstivelse godt sammen i en gryde. Når massen er fri for klumper, så tilsættes mælk. Kog blandingen op ved middel varme under omrøring. Sørg blot for at den købte creme er bagefast. Det ville være så ærgerligt, hvis cremen var skyld i, at alt cremen løb ud af bollerne under bagning. Hvis du bruger færdiglavet creme – altså den creme, hvor der bare lige skal piskes mælk i, så er der nogle mærker, som ikke er bagefaste. Eksempelvis er Tørsleffs vaniljecreme ikke bagefast. Så sørg for at købe en bagefast eller lav din egen.