:

Hvorfor tykner min creme ikke?

Kraig Lindgren
Kraig Lindgren
2025-09-06 13:31:25
Count answers : 14
0
Tag cremen af varmen, hæld den i en skål og lad den køle af. Varm det hele op ved middel varme og rør konstant i det indtil cremen koger op og bliver tyk. Kan jeg jævne cremen med andet end Maizena? Ja, du kan både bruge hvedemel og kartoffelmel til at jævne med. Men jeg vil altid anbefale Maizena. Maizena kan tåle meget varme, og det begynder at jævne på samme tidspunkt hvor der er risiko for at æggene kan skille.
Rudolph Crona
Rudolph Crona
2025-08-30 18:34:38
Count answers : 23
0
Når du varmer mælken, er det vigtigt at lune den langsomt op. Dermed undgår du, at den brænder på i bunden. Lad cremen koge igennem i 2-3 minutter, indtil den tykner og bliver blød.

Read also

Hvad er creme lavet af?

Hudplejeprodukter med naturlige ingredienser kan nemlig være lige så skadelige for din hud, som alle Read More

Hvordan laver jeg bivokscreme?

Du skal udover sættet også bruge en lille gryde samt et ildfast glas eller skål, 1 rørepind eller li Read More

Osborne Renner
Osborne Renner
2025-08-23 11:42:06
Count answers : 15
0
Bliver din creme ikke stiv, er der muligvis for lidt majsstivelse i, eller så er den ikke kogt nok. Du kan enten røre en lille smule majsstivelse ud i vand, tilsætte det til cremen og koge den op. Du kan også koge cremen op og lad den koge under omrøring lidt længere tid og se, om den tykner.
Laurence Cartwright
Laurence Cartwright
2025-08-09 22:12:19
Count answers : 14
0
Maizenaen forstærker æggedelene så de ikke klumper sammen. I modsætning til den almindelig vanillecreme, så er kagecremen ikke særlig følsom over for varme. Jeg rører maizenaen ud først med lidt fløde, så den ikke klumper. Hvis du ikke er så vant til at lave cremer selv, men blot køber et brev med pulver i et supermarked, så er det kagecreme du får ud af de breve. Det er blot en vanillecreme med lidt maizena i, men det gør den super robust og fleksibel. Hæld lidt fløde i, og rør alle klumperne i maizenaen væk. Varm op under omrøring indtil det er cremet. Det er også derfor man kan bage med den. Bortset fra at smagen jo overhovedet ikke kan sammenlignes.

Read also

Hvordan laver man creme fraiche?

Varm mælken op til 22°C. Tilsæt starterkultur eller frisk creme fraiche, tykmælk eller kærnemælk og Read More

Hvad skal en god creme indeholde?

En god creme skal indeholde fugtprincipper og nødvendige ingredienser. Cremerne kan være baseret på Read More

Justus Keeling
Justus Keeling
2025-08-09 21:57:33
Count answers : 17
0
Når cremen er kogt godt op og er tyknet, så tager du den af varmen. Pisk æggeblommer, sukker, vaniljesukker og majsstivelse godt sammen i en gryde. Når massen er fri for klumper, så tilsættes mælk. Kog blandingen op ved middel varme under omrøring. Sørg blot for at den købte creme er bagefast. Det ville være så ærgerligt, hvis cremen var skyld i, at alt cremen løb ud af bollerne under bagning. Hvis du bruger færdiglavet creme – altså den creme, hvor der bare lige skal piskes mælk i, så er der nogle mærker, som ikke er bagefaste. Eksempelvis er Tørsleffs vaniljecreme ikke bagefast. Så sørg for at købe en bagefast eller lav din egen.