Hvordan laver man en kop kaffe?

Ronny Christiansen
2025-08-09 18:22:20
Count answers
: 2
Hæld vand i din kedel og varm vandet op til mellem 92-96 grader.
Kværn hele kaffebønner på en god kværn til en medium formaling.
Vej den rette mængde kaffe af på vægten.
Put et papirfilter i kaffetragten/dripperen, placér tragten på termokanden eller serveren og skyl filteret igennem med det varme vand.
Tøm termokanden eller serveren for det gennemløbne vand.
Placér igen tragten på termokanden eller serveren og fyld den ønskede mængde kaffe i.
Begynd stille og roligt at fordele det varme vand hen over dine malede kaffebønner i cirkulærebevægelser.
På den måde sørger du for at alt kaffen kommer i kontakt med vandet.
Du er nu klar til at nyde den friskbryggede kaffe.

Gavin Dibbert
2025-08-09 15:46:56
Count answers
: 0
Brug altid frisk, koldt vand, når du brygger kaffe. Vandtemperaturen skal være mellem 92 og 96 grader. Laver du kaffe i en stempelkande, skal du altså vente lidt med at hælde vandet over kaffen, efter du har kogt vandet. Du kan få elkedler, hvor du kan sætte elkedlen til kun at koge op til fx 92 grader. Generelt gælder det, at vandet ikke må være 100°C, for så ’skolder’ du smagen ud af kaffen. Producenterne skriver oftest på posen, hvor meget kaffe du skal bruge til at brygge din kaffe. Står det ikke på pakken, kan du som tommelfingerregel bruge cirka 15-17 gram mellemristet kaffe til en kop på 2 deciliter vand eller 50-60 gram til en liter vand. Du bruger lidt mindre kaffe, når du brygger en hel kande frem for en enkelt kop. Vandet skal være i kontakt med kaffen i 4 til 6 minutter. Kortere eller længere tid giver flad eller bitter kaffe.

Destany Daugherty
2025-08-09 13:09:37
Count answers
: 3
Hvilken kaffe er bedst til stempelkande?
Mellemristede og groftmalede kaffebønner fungerer typisk bedst til stempelkande, ligesom afrikanske og sydamerikanske bønner ofte giver en god kompleksitet i stempelkanden.
Sørg for at kaffen er groftmalet, pres stemplet meget langsomt ned, og lad kaffen hvile i ca. 1 minut efter stemplingen, så grumset kan lægge sig i bunden.
Sur kaffe kan skyldes flere ting, men skyldes normalt for lave bryggetemperaturer, for kort ekstraktionstid eller en for grov formalingsgrad til den valgte bryggemetode.
Ja, men det anbefales ikke, da resultatet og smagen vil være mindre intens.
For det bedste resultat bør du bruge særlige espressobønner, der typisk er mørkere ristet.