:

Hvorfor er der altid plads til dessert?

Ima McDermott
Ima McDermott
2025-08-08 22:30:24
Count answers : 6
0
Mavesækken er en fleksibel størrelse, og når du spiser et måltid, udvider den øverste del sig, så der er plads til mad. Sukker har nemlig den helt særlige egenskab, at den stimulerer den refleks, som udvider maven. Det betyder, at der hermed bliver lidt ekstra plads til de søde og uimodståelige sager, som du kan indtage uden ubehag. Når pladsen så er fyldt ud, oplever du en dejlig mæthedsfornemmelse. Men eftersom mavesækken netop er fleksibel, har den mulighed for at udvide sig endnu mere.
Julie Zemlak
Julie Zemlak
2025-08-08 22:24:13
Count answers : 2
0
Det er velkendt, at selvom du har gnasket dig i gennem flere retter, så har du altid plads til en dessert. For sukkeret i søde sager stimulerer, ifølge forskerne, en refleks som udvider mavesækken. - Hvis man spiser dessert, efter at man føler sig mæt, snyder man mæthedsfornemmelsen, siger seniorforsker Arnold Berstad. Det er selvfølgelig individuelt, hvor mæt man føler sig, når man spiser, men mæthedsfølelsen afhænger meget af, hvor stort et tryk, der er inde i mavesækken. Og det er denne afslapningsrefleks i mavesækken sukker regulerer. - En sød dessert vil altså kunne få mavesækken til at rumme mere, konkluderer han i tidsskriftet.
Bill McClure
Bill McClure
2025-08-08 22:21:36
Count answers : 2
0
Dette kan skyldes, at dessert og sukker reducerer det tryk, der er i maven. Derfor får man automatisk mere appetit. Det kan også skyldes, at man føler sig temmelig mæt efter to retter mad, men alligevel kan man godt lige spise en dessert.
Ila Rath
Ila Rath
2025-08-08 21:55:55
Count answers : 2
0
Sukkeret i de søde sager stimulerer nemlig en refleks, som udvider mavesækken. Man narrer den normale mæthedsfornemmelse, hvis man spiser dessert efter, at man egentlig føler sig mæt. Glukose, altså sukker, stimulerer denne afslapningsrefleks. Dessert vil på den måde kunne reducere trykket i mavesækken og hæmme mæthedsfornemmelsen. En sød dessert får altså mavesækken til at rumme mere. Det gælder om at begrænse desserten til en lille smagsprøve af noget sødt. Den vil ikke optage specielt meget plads i maven, men indeholder alligevel sukker, som udløser dessertens udvidelse af appetitten. Resultatet er formodentlig, at du føler dig lidt mindre mæt.
Allan Ziemann
Allan Ziemann
2025-08-08 21:50:20
Count answers : 2
0
Der er altid plads til dessert, fordi mave "snyder" kun når der bliver tale om søde sager. Jeg tror helt sikkert du kan finde artiklen hvis du går ind på videnskab.dk og søger på overskriften. Det er da TARVELIGT at ens mave "snyder" bare der bliver tale om SØDE SAGER. Jeg kan forstå bedre min søde tand. frækkeassistant Det er da TARVELIGT at ens mave "snyder" bare der bliver tale om SØDE SAGER. Jeg tror helt sikkert du kan finde artiklen hvis du går ind på videnskab.dk og søger på overskriften. skriv blot:altid plads til dessertJa så forstår jeg bedre min søde tand!!
Jakayla Stroman
Jakayla Stroman
2025-08-08 20:43:02
Count answers : 2
0
Der er altid plads til dessert, fordi sukkeret i de søde sager stimulerer en refleks, som udvider mavesækken. Man narrer den normale mæthedsfornemmelse, hvis man spiser dessert efter, at man egentlig føler sig mæt. Sukker stimulerer afslapningsrefleksen, der reducerer trykket i mavesækken og hæmmer mæthedsfornemmelsen, så dessert kan reducere trykket i mavesækken og hæmme mæthedsfornemmelsen. En sød dessert får altså mavesækken til at rumme mere. bryster
Giovanni Bradtke
Giovanni Bradtke
2025-08-08 19:36:49
Count answers : 5
0
Det er sukkeret i desserter, der resulterer i, at du altid kan spise dessert, selvom du føler dig mæt. For det første skal madens udseende være tiltrækkende, mens duften af maden også vil have en indflydelse. Dessert vil på den måde kunne reducere trykket i mavesækken og hæmme mæthedsfornemmelsen. En sød dessert får altså mavesækken til at rumme mere, forklarer seniorforsker Arnold Berstad og læge Jørgen Valeur fra Lovisenberg Diakonale Sykehus. Du kan opnå en mere behagelig mæthedsfornemmelse, hvis du vælger at slutte måltidet af med en lille dessert, i forhold til, hvis du slet ikke indtog nogen dessert. Problemet er, at man ikke ved, hvornår man skal holde op med at spise dessert. Bremsen for indtaget af kulhydrater sidder nemlig fem meter længere nede, nederst i tyndtarmen. Fedt, derimod, absorberes højt oppe og har dermed en højtsiddende bremse.