Hvad spiser man traditionelt til Mortensaften?

Kraig Lindgren
2025-08-08 22:14:19
Count answers
: 3
Hvorfor vi spiser gås eller and aftenen inden, kan du blive klogere på.
Martin af Tours blev begravet den 11. november år 397, og netop derfor spiser mange danskere traditionen tro gås eller and aftenen inden, nemlig den 10. november, som af den grund bliver kaldt mortensaften.
Mortensaftensmenuen er opstået som følge af historien om Martin, der gemte sig blandt en flok gæs, som afslørede hans gemmested.
Der står gås eller and på menuen for at ‘straffe’ dem, da de netop var årsagen til, at Martin blev fundet og mod sin vilje valgt til biskop.
Den traditionelle mortensaften-menu minder om den mad, mange af os nyder til jul.
Den består nemlig af andesteg serveret med brunede kartofler, rødkål og selvfølgelig prikken over i'et, brun sovs.
Du kan for eksempel stege andebryst i ovnen eller købe confit de canard, som er andelår confiteret i andefedt.
Ønsker du en helt anden version af den traditionelle and, kan du også lave en andeburger eller bruge and som topping på din pizza.

Lucius Breitenberg
2025-08-08 22:09:14
Count answers
: 7
Server den traditionelle omgang med and, brunede kartofler og brun sauce. Hertil kan du lave en lækker salat såsom grønkålssalat, rødkålssalat eller waldorfsalat for at gøre det lidt ekstra lækkert.