:

Hvordan laver jeg croutoner?

Andre Kozey
Andre Kozey
2025-08-08 18:30:50
Count answers : 2
0
For at laver croutoner skal du vælge et brød efter eget ønske, fx grydebrød og derefter skære det ud i små tern og vend det med timian, olivenolie, salt og peber. Rist brødternene derefter sprøde på en varm pande med smeltet smør eller olie under hyppig omrøring, eller vend dem med olie og bag dem i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 15 minutter, til de er sprøde. Lad dem derefter køle lidt af og server dem på en salat eller som topping til suppe. Hvis de bliver rigtig sprøde, kan de holde sig i op til 2 dage.
Hope Hartmann
Hope Hartmann
2025-08-08 17:33:16
Count answers : 1
0
Du kan bruge alle typer daggammelt brød, hver for sig eller blandet. Lav croutonerne helt naturel, eller leg med krydderurter, chili, hvidløg, paprika eller ost. Server croutoner til suppe og i salater - eller spis dem som en snack. Hjemmelavede croutoner smager så meget bedre end de købte - og så er det en genial måde at bruge brødrester på.
Lula Hammes
Lula Hammes
2025-08-08 16:30:40
Count answers : 6
0
Læg brød i kurven til. Opvarm ovnen til 200 grader varmluft. Skær brød i tern. Pres hvidløg og vend det i olivenolien og tilsæt salt. Vend nu olien i brødternene og bag dem i 15 minutter. Vend dem evt. lidt rundt undervejs. Du kan bruge et hvidt eller groft franskbrød, der måske er gået hen og blevet en smule tørt. Du kan også sagtens bruge rugbrød, boller eller andet – alt bagværk der er gået hen og blevet lidt trist. En god ide er, at når dit brød bliver trist og tørt, så skæres de i tern og fryses ned. Derved kan du altid tage dem op og have friske og nye croutoner klar på 20 minutter.
Julie Schroeder
Julie Schroeder
2025-08-08 16:14:21
Count answers : 2
0
Tænd ovnen på 180° varmluft. Skær brødet ud i små tern. Vend de små tern med olivenolie. Fordel dem på en bageplade beklædt med papir og drys med flagesalt og ønsket krydderier/krydderurter. Bag dem i ca. 10-12 minutter på 180° varmluft, til de er gyldne og sprøde. Lad dem afkøle, inden de opvares i en luftæt beholder eller et glas. Brødcroutoner kan enten laves i ovn eller på panden. Jeg foretrækker selv ovn, da jeg synes det er nemmest. Så slipper man nemlig for at stå over panden hele tiden, men kan bare lade croutonerne hygge sig i ovnen. Ligegyldigt om du vil lave dem på pande eller i ovn, så tager det ikke mere end 15 minutter at lave.