:

Hvordan gør man bedst brød op?

Orion Kreiger
Orion Kreiger
2025-08-27 23:00:23
Count answers : 24
0
Brød og bollerOpbevares bedst i en pose ved stuetemperatur, når du forventer at få det spist i løbet af et par dage. Skal dine brød eller boller holde sig længere tid, så skal det enten i køleskabet eller fryses. En pose sikrer, at fugtigheden i bagværket bevares. Skal brødet holde sig længere, så kan du med fordel putte brødet i en papirspose eller i et viskestykke inden, du kommer det i en plasticpose - så får dit bagværk mulighed for at ånde, samtidig med at plasticposen holder på fugtigheden i brødet. Det forlænger holdbarheden. Kommer du dit bagværk i en papirspose uden en plasticpose omkring, så vil det blive tørt. Kom altid først dit bagværk i en pose, når det er helt kølet af. Bagværk kan opbevares i 3-4 dage i stuetemperatur og flere dage i køleskabet eller fryseren. Krummen vil dog hurtigere blive tør hvis den ikke opbevares i en pose. Hvis du bager et brød, hvor du gerne vil bevare den sprøde skorpe, så er den bedste løsning at pakke brødet ind i et klæde. Det suger fugten til sig, og det hjælper til at bevare lidt sprødhed i skorpen.
Kurtis Gibson
Kurtis Gibson
2025-08-22 01:12:22
Count answers : 18
0
Jeg holder lidt igen med melet, så jeg faktiske har en lidt våd dej. Jeg ælter dejen rigtig længe, ja faktisk i hele 15 min. på min køkkenmaskine. Efter de 15 min. vil du opleve at dejen ligesom samler sig, det er fordi at glutenen i melet får lov til at udvikle sig og holder dejen sammen. Når dejen er godt æltet vil den også meget bedre være i stand til at holde luften i dejen under hævningen og bagningen. Jeg oplever at kunne bage super lækre luftige brød, selv med den billige mel fra Rema1000 – bare æltningen er god nok. Jeg varmer ovnen op til 250 grader og skruer ned på 225 grader når jeg sætter mine boller ind – eller ned på 200 når jeg sætter mit brød ind i ovnen. Du kan sætte en skål eller lille gryde med kogende vand i bunden af ovnen, når du sætter dit brød ind. Ca. 5-10 min. før dit brød er færdig, tager du skålen med vand ud og lukker dampen ud af ovnen. Brødet eller bollerne bages nu færdig uden damp, så du får en lækker sprød skorpe. Når du bager med damp kan det være en stor fordel at bage på en hulplade eller hulform, da hullerne i pladen sikrer at dampen og varmen frit kan cirkulere i ovnen.

Read also

Er det sundere at spise ristet brød?

Det kræver en forklaring. Når man rister brød, så udvikles stoffet akrylamid. Akrylamid opstår særli Read More

Hvordan holder man ristet brød sprødt?

Du skal ikke røre mere ved brødet end højest nødvendigt, fordi disse berøringer kan være med til at Read More

Clinton Bahringer
Clinton Bahringer
2025-08-08 19:29:59
Count answers : 21
0
At virke brød op er et udtryk fra bagerierne, og altså et fagudtryk. Udtrykket at virke op betyder, at man strammer dejen op inden det hæver. Så det er altså noget du gør inden dejen stilles til hævning. Kort fortalt betyder det, at man vender siderne på dejen ind under midten, og derved opstrammes overfladen. Det gør, at overfladen bliver glat og fast, men det medfører også flere lag gluten i dit færdigbagte brød. Det betyder igen, at du får et mere luftigt brød. Så derfor er det en god idé at virke dejen op inden du hæver den. Du bruger blandt andet metoden når du bager de lækre rundstykker, men også til boller og franskbrød. Plus mange andre brød. Og fordelen er altså blandt andet, at det færdige brød er mere luftigt, så jeg vil bestemt anbefale dig at bruge metoden når du bager brød.
Aimee Jacobson
Aimee Jacobson
2025-08-08 16:17:51
Count answers : 21
0
Alt brød der indeholder gær skal være helt færdigbagt, før du kan fryse det ned. Det bedste resultat opnår du ved at pakke brødet ned i fryseposer, inden det når at blive helt koldt. Et godt trick er at skære brødet i skiver og pakke det ned med mellemlægspapir – så er det nemt at tø lige præcis den mængde op, som man skal bruge. Husk at brødet ikke må pyntes eller glaseres på nogen måde, inden det fryses ned. Brød bagt med gær kan holde sig i 4-6 måneder ved -18°C. Hvis der er meget fedtstof i dejen, holder brødet dog knapt så længe. Kager kan holde sig 3 måneder i fryseren.

Read also

Hvordan rister man brød på panden?

Ristet rugbrød – Første gang jeg hørte om ristet rugbrød var, da jeg som barn var på besøg hos min f Read More

Er ristet brød godt for maven?

Rå grøntsager, fuldkorn, rigeligt frugt, alkohol, frugtjuice, sodavand, kaffe, kunstige sødemidler o Read More

Arlene Bechtelar
Arlene Bechtelar
2025-08-08 15:27:43
Count answers : 24
0
Afkøl det færdige bagværk på en rist, så der ikke dannes fugt i bunden af brødet. Ønskes en blød skorpe, lad da det nybagte brød afkøle dækket med et viskestykke. Ønskes en hård skorpe, lad det afkøle uden viskestykke. Er dine boller blevet tørre, pensl dem med lidt mælk eller vand, og sæt dem ind i en varm ovn et kort øjeblik. De kommer til at smage som nybagte. Brug et stegetermometer til at måle temperaturen, brød og kager er færdigbagte, når de har en temperatur på ca. 95°C i midten. For at få en ekstra sprød skorpe på dit madbrød er det en god idé at sprøjte vand ind i ovnen et par gange under bagningen. Stil alternativt en skål med vand ind i bunden af ovnen under hele bagningen.