Hvor mange drikkevarer til 50 personer?

Bria Jones
2025-08-08 07:26:18
Count answers
: 3
For at beregne drikkevarer til 50 personer kan man bruge følgende tommelfingerregler:
Velkomstdrinks: Cirka 1,5 glas pr. person.
Forret: Cirka 1,5-2 glas pr. person.
Hovedret: Cirka 3 glas pr. person.
Dessert: 1,5 glas dessertvin og/eller 1 glas bailey eller andet likør pr. person.
Sodvand/øl: Cirka 2-5 glas pr. person.
Det er dog aldrig sjovt at løbe tør for drikkevarer, så husk altid at købe lidt ekstra, hvis du er i tvivl.
Hvidvin indeholder cirka 8 glas pr. flaske.
Rød- og rosévin indeholder cirka 5-6 glas pr. flaske.
Dessertvin/sherry indeholder cirka 15 glas pr. flaske.
Champagne indeholder cirka 7 glas pr. flaske.
Cognac og andet likør indeholder cirka 15 glas pr. flaske.
Med disse oplysninger kan man beregne det nøjagtige antal af drikkevarer til 50 personer.
Det er op til jer at vurdere, hvor mange drikkevarer I ønsker at købe ind.

Norene Nicolas
2025-08-08 07:16:02
Count answers
: 5
Hvor meget vin, øl og sodavand skal du bruge til din fest.
Det første skridt er at overveje din gæsteliste:
Hvidvin: Til forretten: 1,5 glas pr. gæst.
Hvis hvidvin serveres under hele festen: Beregn 3 glas pr. gæst.
Rødvin: Til hovedretten: 2,5 glas pr. gæst.
Dessertvin: Beregn 1 glas pr. gæst.
Øl, IPA og cider: Beregn 2-4 dåser/flasker pr. gæst.
Sodavand: Til voksne: Beregn 2-3 sodavand pr. gæst.
Til børn: Beregn 3-4 sodavand pr. gæst.
Velkomstdrink: Beregn 1 glas pr. gæst.
Dette svarer til cirka 1 flaske champagne eller mousserende vin pr. 6-7 gæster.
1 flaske hvidvin indeholder cirka 8 glas.
1 flaske rødvin giver cirka 6 glas.
1 flaske dessertvin giver cirka 10 glas (portvin kan give op til 15 glas).

Dawn Kohler
2025-08-08 06:15:37
Count answers
: 5
Indtast antal gæster til jeres fest:
Indkøbsseddel – du skal købe følgende:
0 rammer øl
0 rammer sodavand
0 rammer cider
0 flasker velkomstvin
0 flasker hvidvin
0 flasker rødvin
0 flasker dessertvin
0 flasker shots (0,7 liter pr. flaske)
Alle antal er rundet op, dvs. 7,1 rammer er rundet op til 8 rammer, så der burde være nok til alle jeres gæster.
Der bliver i gennemsnit drukket 3 sodavand pr. gæst.
Fordelingen pr. gæst af sodavand til vores fest var følgende:
1,34 Coca Cola
0,58 Pepsi Max
0,47 Faxe kondi
0,37 Fanta
0,21 Cola Zero
Ved øl bliver der i gennemsnit drukket 2,6 øl pr. gæst.
For typen af øl fordeler det sig således pr. gæst:
1,34 Classic
1,12 Pilsner
0,16 Export
Der bliver drukket 1 flaske vin pr. gæst
og hver gæst drikker cirka:
0,14 flaske velkomstvin svarende til 0,8 glas pr. gæst
0,34 flaske hvidvin svarende til 2 glas pr. gæst
0,43 flaske rødvin svarende til 2,6 glas pr. gæst
0,09 flaske dessertvin svarende til 0,5 glas pr. gæst
Vi havde købt tre slags cider
0,6 Mokai pr. gæst
0,33 Garage lemon pr. gæst
0,26 Somersby æble pr. gæst
0,13 Somersby blackberry pr. gæst
Der blev drukket lidt over 5 shots pr. gæst:
2,76 shots Små Grønne
2,63 shots Små Kolde
Det kan I hvert fald bruges som inspiration, så du ikke kun har din mavefornemmelse at basere dine indkøb på.
Drikkevarer: 10.294

Ward Hoppe
2025-08-08 03:09:00
Count answers
: 1
Det er dig, der skænker op i glassene, og gæsterne kan ikke forvente at få to gange. Der vil altid være gæster, der foretrækker en kold øl, sodavand eller cider i stedet, men som udgangspunkt kan du regne med at servere 1 glas velkomstdrink pr. gæst.
Du kan tage udgangspunkt i, at der bliver drukket 4 øl pr. person.
Et normalt forbrug af drinks til en festlig aften/nat er gennemsnitlig 2-3 drinks pr. person.
Medmindre selskabet består af børn, kan du godt regne med, at 2-3 sodavand pr. person vil række.
Der er 7 glas i 1 flaske mousserende vin, der er 8 glas hvidvin pr. flaske, der er 6 glas rødvin i 1 flaske og der er 15 glas i 1 flaske hedvin eller dessertvin.
Dine gæster drikker i snit 1½ glas hvidvin til forretten og dine gæster drikker i snit 1 glas hver af dessertvin.
Dine gæster drikker 2½ glas rødvin pr. gæst.

Kathryne Kovacek
2025-08-08 02:59:03
Count answers
: 3
Velkomstdrink: Er heldigvis ikke så svær, her vil du oftest have skænket glassene inden gæsterne ankommer og gæsterne vil med al sandsynlighed kun forvente ét glas. Hvidvin: En god tommelfingerregel er at beregne 1 ½ glas hvidvin pr. gæst, hvis der kun serveres hvidvin til forretten. Rødvin: Beregn som udgangspunkt 2 ½ glas rødvin pr. gæst til hovedretten. Dessertvin: Beregn som udgangspunkt 1 glas pr. gæst til desserten. Øl: En god tommelfingerregel kan være at beregne 4 øl pr. gæst, men fra fest til fest kan udsvingene være meget store. Sodavand: Som udgangspunkt vil 3 sodavand pr. gæst være nok, men især hvis der er børn med til festen eller der er mulighed for at blande drinks kan det vise sig at være for lidt. Drinks: Et forsigtigt bud er at beregne 3 drinks á 250 ml. pr. gæst. Husk dog på, at du kender dine gæster bedst og ved om de har mere hang til en bestemt type drikkevarer og i øvrigt hvor meget de omtrent plejer at indtage under en fest.