:

Hvor meget kaffe til gæster?

Mafalda Hill
Mafalda Hill
2025-08-08 06:46:34
Count answers : 5
0
Du kan altid læne dig op ad husmorrådene: En gæst drikker typisk en flaske vin fordelt på ¼ flaske hvidvin og ¾ flaske rødvin. For dessertvin drikker gæsterne ofte et glas hver. Det er lidt sværere med øl. Nogle gæster drikker kun øl og rør aldrig vin, hvor andre ikke bryder sig om smagen. Gå dog ud fra, at de fleste gæster drikker 4 dåser i løbet af aftenen. Sodavand er allemandsdrikken. Den er til dem, der ikke drikker alkohol, som supplement til vinen for at holde beruselsen i skak, og så er det selvfølgelig de fleste børns favoritdrink. Forvent ca. 4 dåser sodavand per gæst. Husk, at disse anbefalinger er gennemsnitlige estimater og kan variere afhængigt af festens art og gæsternes drikkevaner.
Marge Mante
Marge Mante
2025-08-08 05:04:31
Count answers : 2
0
Jo flere gæster, jo mere kaffe vil du sandsynligvis have brug for at servere. Tag også højde for eventuelle kaffedrikkere, der måtte dukke op uventet. Hvis du ved, at mange af dine gæster er ivrige kaffedrikkere, skal du sørge for at have ekstra kaffe til rådighed. Det er bedre at have for meget end for lidt, så sørg for at være forberedt på at brygge ekstra, hvis behovet opstår.
Yazmin Abernathy
Yazmin Abernathy
2025-08-08 01:49:33
Count answers : 0
0
Hvis der kun serveres hvidvin til forretten, er en god tommelfingerregel at beregne 1 ½ glas hvidvin pr. gæst. Serveres der hvidvin igennem hele festen – og er der gæster som helst drikker hvidvin fremfor rødvin – skal der selvfølgelig tages højde for dette. For rødvin er beregningen 2 ½ glas rødvin pr. gæst til hovedretten. Forventer du mange taler og sange med efterfølgende skål under hovedretten kan det være en god ide at beregne lidt ekstra. For øl er en god tommelfingerregel at beregne 4 øl pr. gæst, men fra fest til fest kan udsvingene være meget store. For sodavand vil 3 sodavand pr. gæst være nok, men især hvis der er børn med til festen eller der er mulighed for at blande drinks kan det vise sig at være for lidt. For drinks kan det være en god måde at håndtere det på at blande 2-4 forskellige drinks i opbevaringsglas med tappehane, og et forsigtigt bud er at beregne 3 drinks á 250 ml. pr. gæst.
Brycen Dicki
Brycen Dicki
2025-08-08 01:43:09
Count answers : 2
0
Hvis du brygger kaffe, er det vigtigt at bruge den rette mængde kaffe for at opnå den perfekte smag. Mængden af kaffe, du skal bruge pr. kop, kan variere afhængigt af bryggemetoden og dine personlige præferencer. For filterkaffe: 1-2 spiseskefulde (5-10 gram) formalet kaffe pr. 240 ml vand. Et almindeligt forhold er 1:15 til 1:17 (1 gram kaffe til 15-17 gram vand). For French Press (Stempelkande): 1-2 spiseskefulde (7-14 gram) formalet kaffe pr. 240 ml vand. Et forhold på 1:12 til 1:15 er typisk for stempelkande. For pour-over (Håndbrygning): 1-2 spiseskefulde (10-12 gram) formalet kaffe pr. 240 ml vand. Et forhold på 1:15 til 1:17 er almindeligt for pour-over. For enkelt espresso: 7-9 gram formalet kaffe pr. 25-30 ml vand. For dobbelt espresso: 14-18 gram formalet kaffe pr. 50-60 ml vand. Hvis du foretrækker en stærkere kaffe, kan du øge mængden af kaffe pr. kop. Omvendt, hvis du foretrækker en mildere kaffe, kan du reducere mængden af kaffe. Det kan være nyttigt at eksperimentere lidt for at finde den præcise mængde, der passer bedst til din smag.