Kan man jævne en kompot?

Buck Reinger
2025-08-07 23:17:18
Count answers
: 2
Ved at anvende syltesukker bliver din kompot lidt mere fast i konsistenssen, og får længere holdbarhed.
Tilsæt syltesukker og evt. smagsgiver, lad det koge i yderligere 5 minutter.
Lad bærkompotten køle af, og stil den derefter i køleskabet, til den er tyknet.
Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid.
Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge.
Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet.
Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.
Hindbær kan dyrkes i haven, men vokser også vildt i skoven.
Brug dine hindbær til alt fra hjemmebagte tærter til hindbærcurd.
Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer.
Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.
Hvorfor ikke prøve Mousserende sangria eller Rabarbermargarita?

Alexie O'Kon
2025-08-07 23:07:21
Count answers
: 6
Du kan fint jævne kompotten med lidt kartoffelmel eller tilsætte f.eks. syltesukker, men så vil det næsten være brombærmarmelade, du laver. Kompot kan holde sig i 2-3 uger i køleskab, hvis du bruger skoldede glas og rent bestik, når du bruger kompot fra glasset. Tilsæt evt. lidt Maizenajævning eller brug syltesukker, hvis du ønsker en tykkere kompot. Det kan være lidt svært at se hvornår kompotten er tyknet nok. Du kan lave en test ved at afkøle 1 tsk på en tallerken i køleskabet. På den måde kan du fornemme kompottens konsistens efter afkøling. Tilsæt lidt jævning, hvis du synes. Som sagt må kompot godt være lidt tyndt i det, selvfølgelig afhængigt af hvad du skal bruge den til.

Clemens Cormier
2025-08-07 21:47:36
Count answers
: 2
Brug evt. et piskeris til at røre store stykker rabarber ud.
Bruger du jordbær fra frost, kan væden godt give en lidt tyndere konsistens.
Er dette tilfældet, kan du med fordel jævne din kompot med marizena mel rystet sammen med lidt kold vand.
Majsstivelse kan bruges til at jævne kompotten, hvis du ønsker en tykkere konsistens.
Dette kan være tilfældet, hvis du har brugt bær fra frost.
Hvis du ønsker en tykkere kompot, kan du tilføje lidt majsstivelse opløst i vand.
Hvis din kompot er for tynd, kan du tilføje lidt majsstivelse opløst i vand for at jævne den.
Husk at tilsætte det gradvist, mens kompotten simrer.

Houston Zemlak
2025-08-07 19:40:09
Count answers
: 2
For at kompotten ikke skal blive for tynd og nærmest kun bestå af rabarbermos og en masse, lyserødt vand, kan jeg anbefale, at tilsætte lidt kartoffelmel til rabarberne, inden det hele sættes i ovnen. Kartoffelmelet skal bare lige blandes med sukkeret, så det er ikke fordi, at det er specielt svært, men det gør altså, at kompotten jævnes ganske let og bliver en smule tykkere. Det kan især være en god idé, hvis kompotten skal spises på brød eller bruges som fyld i en kage, hvor der gerne må være “styr på det”. Kartoffelmelet kan udelades, men det hjælper med til at “jævne” kompotten og gøre den cremet og lækker, så den ikke bliver alt for tynd.