:

Hvordan laver man bær kompot?

Marley Grimes
Marley Grimes
2025-09-25 06:17:41
Count answers : 19
0
Kog bær og citronsaft i en gryde i 2 minutter. Tilsæt syltesukker og evt. smagsgiver, lad det koge i yderligere 5 minutter. Hæld bærkompotten på et varmt, skoldet glas. Lad bærkompotten køle af, og stil den derefter i køleskabet, til den er tyknet. Ved at anvende syltesukker bliver din kompot lidt mere fast i konsistenssen, og får længere holdbarhed. Bærkompot er godt med en skefuld fløde, kold mælk eller bare som den er. Her finder du vores grundopskrift på bærkompot, men tilsæt endelig din favoritsmag.
Florida Paucek
Florida Paucek
2025-09-18 19:34:30
Count answers : 19
0
Læg husblas i koldt vand. Skrab kornene ud af en halv vaniljestang, og kom dem i en tykbundet gryde sammen med frosne bær, vand, 65 g sukker og citronsaft. Tilsæt også den tomme, halve vaniljestang. Varm det hele op under omrøring, til kompotten er optøet, og sukkeret er opløst. Tag gryden af blusset, vrid husblas og rør det ud i kompotten. Hvis der er store bær i kompotten, kan du mose dem ud med en gaffel eller en stavblender. Fordel kompotten i glassene og sæt dem på køl.

Read also

Hvad er forskellen på kompot og marmelade?

Ved syltetøj forstås traditionelt hele bær der nænsomt koges i en sukkerlage, så lagen tager smag af Read More

Hvor længe skal kompot koges?

Rabarberkompot skal koges i 10-15 minutter, afhængig af hvor grov du vil have din kompot. Lad ingred Read More

Jarred Jones
Jarred Jones
2025-09-09 00:18:07
Count answers : 19
0
Hvis du gerne vil lave bærkom pot, skal du følge disse trin: 1. Kom bær, sukker og limesaft i en gryde. 2. Varm op, til bærrene begynder at briste, og sukkeret smelter. 3. Giv kompotten et kort opkog, og tag den så af blusset. Stil den til afkøling et koldt sted. Kompotten kan holde sig en uges tid på køl. Servér ovenpå yoghurt, og drys evt. med ristede rugbrødskrummer eller musli.
Chaim Schulist
Chaim Schulist
2025-09-02 03:56:49
Count answers : 15
0
Kom blåbær, sukker og vanilje i en gryde og kog op. Lad det simre svagt i cirka 10 minutter uden låg, køl af og kom på et skoldet glas. Opskriften giver ca 2 dl. Tid i alt: 10 min. Arbejdstid: 5 min. Holdbarhed: 5 dage Antal: 1 portion Ingredienser: 225 g frosne blåbær 75 g sukker 0,50 tsk vaniljepulver

Read also

Kan man jævne en kompot?

Hvis kompotten er for vandet, kan du evt. jævne den. Bland ca. 2 tsk. kartoffelmel med lidt vand. Ko Read More

Hvor længe kan kompot holde sig?

Hvis du sørger for at skolde dine glas og køle kompotten hurtigt ned, så kan den sagtens holde i hve Read More

Justyn Sawayn
Justyn Sawayn
2025-08-28 02:03:30
Count answers : 16
0
Kom alle ingredienserne i en gryde, og kog dem op på middel varme, indtil det bliver en homogen masse. Opbevar kompotten i et skoldet glas på køl.
Jaycee Will
Jaycee Will
2025-08-21 03:58:49
Count answers : 24
0
Hjemmelavet skovbærkompot kan laves med bind for øjnene, og uden et gastronomisk kørekort i baglommen. Alt hvad du behøver er en skøn blanding af skovbær som fx hindbær, brombær og solbær, et skvæt citron- eller limesaft og en smule rørsukker for at runde smagen af. Giv bærrene et kort opkog med sukker og citrussaft, indtil de bliver bløde og danner en lækker kompot. Når rørsukkeret er opløst i skovbærblandingen, tager du gryden af blusset. Du kan efterfølgende justere sødmen efter din egen smag ved at tilføje mere sukker eller citronsaft. Kom bærblandingen ned i en lille gryde sammen med citron- eller limesaft og rørsukker. Bring bærblandingen i kog under jævnlig omrøring, og giv kompotten et kort opkog indtil rørsukkeret er opløst i bærblandingen. Tag kompotten af blusset, og lad skovbærkompotten køle af. Smag evt. kompotten til med mere citron- eller limesaft. Hæld den afkølede kompot op i en lufttæt beholder, og stil den på køl indtil den skal anvendes.

Read also

Er pektin og Melatin det samme?

Du kan bruge pectin eller agar til at stivne marmelade. Pektin er i mange bitre frugter, eks. trane Read More

Hvor længe kan kompot holde sig i køleskabet?

Hvis du sørger for at skolde dine glas og køle kompotten hurtigt ned, så kan den sagtens holde i hve Read More

Nick Fay
Nick Fay
2025-08-08 00:58:49
Count answers : 16
0
Jeg vil vove den påstand, at dette formentlig er den nemmeste og bedste bærkompot, du nogensinde kommer til at lave. Alt du skal bruge er citronsaft, frosne bær, vand fra hanen og sødme af en eller anden art. Alle ingredienser hældes i en gryde, koges op og hældes i et glas med låg. Opbevares i køleskabet. Der skal egentlig ikke mere til, for at lave en skøn kompot, og på trods af den simple struktur, smager kompotten lige som sådan en skal! Ingredienser omfatter 200 g frossen skovbærblanding, 2 spsk vand, 1 tsk citronsaft, 2-3 spsk sukker.