:

Hvorfor sprækker mine rugbrød?

Earnestine Nolan
Earnestine Nolan
2025-08-20 19:15:05
Count answers : 17
0
Når brød revner, mens det bages, så kan der faktisk være flere forklaringer. Den hyppigste årsag er dog, at man ikke har ladet brødet hæve længe nok. Når skorpen begynder at blive dannet under bagningen, vil brødet (kort fortalt) indefra sprænge skorpen, hvis brødet ikke er hævet tilstrækkeligt. For mycket mel kan også være en årsag til revnet brød, da det handler om at få dejen lavet korrekt. Vil du være sikker på et godt resultat, kan du med fordel lade dejen koldhæve eller langtidshæve natten over. Det mindsker risikoen betydeligt, for at dit brød revner eller sprækker.
Lavinia Goldner
Lavinia Goldner
2025-08-07 16:40:24
Count answers : 15
0
Hvis brødet ikke er hævet nok op, inden det kommer ind i ovnen, vil det flække, og hvis det har hævet for meget, kan det kollapse i ovnen, så der dannes et hulrum under skorpen. Det handler om, at brødet er hævet tilpas – hverken for lidt eller for meget – inden du sætter det ind i den varme ovn. Lad være med at føle dig fristet til lige at lade rugbrødet hæve lidt længere for at få det ekstra stort og flot.

Read also

Hvordan skal nybagt rugbrød opbevares?

Hvis du bager dit eget rugbrød, så lad det køle ned til stuetemperatur. Skær den mængde der ikke bli Read More

Hvorfor bliver hjemmebagt rugbrød klægt?

Når du bager rugbrød, skal du stole på din intuition og erfaring. Derfor kan det godt være, du skal Read More

Hope Hartmann
Hope Hartmann
2025-08-07 15:21:53
Count answers : 16
0
Pensel brødet med vand eller olie, lad det hæve dækket med film, og prik det med en gaffel. Vedr. "Revnet Rugbrød"! Prøv også: Sæt formen/formene et hak ned inde i ovnen; dæk brødene løst med alu-folie. Sidstnævnte metode giver en blødere og helt jævn skorpe. Jeg prikker mine rugbrød med "grillpinde", mange huller helt til bunden. Det lader dampen slippe ud af brødet.