Hvorfor sprækker mine rugbrød?

Lavinia Goldner
2025-08-07 16:40:24
Count answers
: 2
Hvis brødet ikke er hævet nok op, inden det kommer ind i ovnen, vil det flække, og hvis det har hævet for meget, kan det kollapse i ovnen, så der dannes et hulrum under skorpen.
Det handler om, at brødet er hævet tilpas – hverken for lidt eller for meget – inden du sætter det ind i den varme ovn.
Lad være med at føle dig fristet til lige at lade rugbrødet hæve lidt længere for at få det ekstra stort og flot.

Hope Hartmann
2025-08-07 15:21:53
Count answers
: 1
Pensel brødet med vand eller olie, lad det hæve dækket med film, og prik det med en gaffel. Vedr. "Revnet Rugbrød"! Prøv også: Sæt formen/formene et hak ned inde i ovnen; dæk brødene løst med alu-folie. Sidstnævnte metode giver en blødere og helt jævn skorpe. Jeg prikker mine rugbrød med "grillpinde", mange huller helt til bunden. Det lader dampen slippe ud af brødet.