:

Hvorfor sprækker mine rugbrød?

Lavinia Goldner
Lavinia Goldner
2025-08-07 16:40:24
Count answers : 2
0
Hvis brødet ikke er hævet nok op, inden det kommer ind i ovnen, vil det flække, og hvis det har hævet for meget, kan det kollapse i ovnen, så der dannes et hulrum under skorpen. Det handler om, at brødet er hævet tilpas – hverken for lidt eller for meget – inden du sætter det ind i den varme ovn. Lad være med at føle dig fristet til lige at lade rugbrødet hæve lidt længere for at få det ekstra stort og flot.
Hope Hartmann
Hope Hartmann
2025-08-07 15:21:53
Count answers : 1
0
Pensel brødet med vand eller olie, lad det hæve dækket med film, og prik det med en gaffel. Vedr. "Revnet Rugbrød"! Prøv også: Sæt formen/formene et hak ned inde i ovnen; dæk brødene løst med alu-folie. Sidstnævnte metode giver en blødere og helt jævn skorpe. Jeg prikker mine rugbrød med "grillpinde", mange huller helt til bunden. Det lader dampen slippe ud af brødet.