:

Hvordan produceres smør?

Trever Corkery
Trever Corkery
2025-08-17 16:22:35
Count answers : 15
0
Historien og Produktionen af Fast Smør: Fra Fortid til Nutid En almindelig metode var brugen af en trætønde med en plade for enden af en lang stang. Ved at vippe terningen frem og tilbage skabte man en mekanisk bevægelse, der hjalp med at samle smørret fra fløden. I dag er smørproduktionen på moderne mejerier en højteknologisk proces. Opsamling af fløde: Frisk fløde separeres fra mælken ved centrifugering. Pasteurisering: Fløden opvarmes til høje temperaturer for at dræbe skadelige bakterier og forlænge holdbarheden. Modning: Fløden syrnes med mælkesyrekulturer for at give smørret sin karakteristiske smag. Kærning: Den syrnede fløde kærnes, så fedtkuglerne samler sig til smør, mens kærnemælken adskilles. Vask og saltning: Smørret vaskes for rester af kærnemælk og tilsættes salt efter behov. Formning og pakning: Smørret formes i blokke eller små pakker og pakkes i papir eller plast.
Nico Feil
Nico Feil
2025-08-07 10:00:54
Count answers : 20
0
Smør er lavet af fløde. Fløden kærnes til smør og undervejs udskilles kærnemælk. Smør produceres ved at kærne fløde. Kærneprocessen kan sammenlignes med en piske-proces. Her samler mælkefedtet sig i større klumper, som æltes sammen, og undervejs skilles kærnemælken fra.

Read also

Hvordan laver man smør?

Hjemmelavet smør smager bare bedre end det, du kan købe i butikkerne. Du kan lave hjemmekærnet smør Read More

Er hjemmelavet smør billigere?

Man skal dog ikke gå i gang med at lave smør for at spare penge på husholdningsbudgettet, for piskef Read More

Shakira Ondricka
Shakira Ondricka
2025-08-07 08:47:08
Count answers : 23
0
Først skal mælken centrifugeres, så fløden bliver separeret fra skummetmælken, og derefter skal fløden syrnes. Det tager næsten 24 timer. Når fløden er fuldsyrnet, kan smørret udkærnes. Det sker enten i en af Thises to smørkærner eller i en produktionslinje, hvor den syrnede fløde ”piskes” i en kontinuerlig proces. Den del af produktionen betyder mindre; det vigtigste er den 24 timer lange syrning af fløden.
Berry Marvin
Berry Marvin
2025-08-07 06:42:04
Count answers : 14
0
Produktionen af smør sker ved kærning, efter fløden er blevet skilt fra mælken. Når man kærner fløde, deles fløden i fedtpartikler og en tyndere mælk - kærnemælken. Der skal bruges fedt fra knap 20 liter mælk til at lave et kilo smør. I Danmark bruger vi primært fløde fra komælk til at producere smør, men det kan også laves på eksempelvis gede- og fåremælk.

Read also

Hvordan lavede man smør i gamle dage?

Du ved sikkert godt at smørret kommer fra fløden fra mælken fra koen. Men hvordan bliver det egentl Read More

Hvor mange liter mælk går der til 1 kg smør?

Der går faktisk hele 16 liter mælk til at lave et kilo smør. Read More