:

Hvordan produceres smør?

Nico Feil
Nico Feil
2025-08-07 10:00:54
Count answers : 4
0
Smør er lavet af fløde. Fløden kærnes til smør og undervejs udskilles kærnemælk. Smør produceres ved at kærne fløde. Kærneprocessen kan sammenlignes med en piske-proces. Her samler mælkefedtet sig i større klumper, som æltes sammen, og undervejs skilles kærnemælken fra.
Shakira Ondricka
Shakira Ondricka
2025-08-07 08:47:08
Count answers : 6
0
Først skal mælken centrifugeres, så fløden bliver separeret fra skummetmælken, og derefter skal fløden syrnes. Det tager næsten 24 timer. Når fløden er fuldsyrnet, kan smørret udkærnes. Det sker enten i en af Thises to smørkærner eller i en produktionslinje, hvor den syrnede fløde ”piskes” i en kontinuerlig proces. Den del af produktionen betyder mindre; det vigtigste er den 24 timer lange syrning af fløden.
Berry Marvin
Berry Marvin
2025-08-07 06:42:04
Count answers : 6
0
Produktionen af smør sker ved kærning, efter fløden er blevet skilt fra mælken. Når man kærner fløde, deles fløden i fedtpartikler og en tyndere mælk - kærnemælken. Der skal bruges fedt fra knap 20 liter mælk til at lave et kilo smør. I Danmark bruger vi primært fløde fra komælk til at producere smør, men det kan også laves på eksempelvis gede- og fåremælk.