:

Er det sundt at spise salat hver dag?

Jana Gerlach
Jana Gerlach
2025-07-04 19:10:29
Count answers : 4
0
Du pimper din salat med energi. Du vælger en salat til frokost eller mid­dag, og føler dig stolt af og tilfreds med dig selv. Og så kan du vel unde dig selv en lækker dressing og en bid brød til. Men med det tilbehør er den lette salat pludselig ikke så kalorielet længere. Dryp lidt vinaigrette, eller pres lidt citronsaft ud over salaten for at få smag. Du kan også drysse en håndfuld ristede frø eller kerner over. De tilfører både smag og tyggemodstand.
Jaida Nicolas
Jaida Nicolas
2025-06-22 04:23:15
Count answers : 3
0
Folk, der spiser salat med rå grønsager hver dag, har et meget højt indhold i blodet af vitaminerne A, B6 og E samt folinsyre og flere forskellige carotenoider. Det viser en undersøgelse. I gennemsnit havde grønsagsspiserne i undersøgelsen 15 pct. flere af de sunde stoffer i blodet sammenlignet med dem, der ikke spiser grønsager. Fytoøstrogener i champignon, hvidløg og bælgplanter reducerer de naturlige østrogener, der kan udløse bl.a. brystkræft. Røde grønsager er fyldt med lycopen, der forebygger kræft. Grønne grønsager indeholder bl.a. klorofyl, der menes at være kræftforebyggende, samt lutein, jern og K-vitamin. Sorte og lilla grønsager som fx aubergine indeholder stoffer, der vedligeholder hjernekraften. Kulhydrater fra fx hele majskerner og vilde ris giver energi og indeholder en bred vifte af sunde stoffer. Orange og gule grønsager er fyldt med C-vitamin og betacaroten. Nødder og mandler hjælper kroppen med at optage næringsstoffer fra kosten.
Rachael Marvin
Rachael Marvin
2025-06-22 03:59:42
Count answers : 7
0
Først skal du tjekke, at måltidssalaten indeholder nok næring og energi, så du ikke bliver sulten en time efter. Gå efter cirka 600 kalorier, hvis du er en gennemsnitlig kvinde og vil spise den som frokost, og 800 kalorier hvis du er mand. Hvis salaten er fyldt med meget salat og fine grøntsager, eksempelvis iceberg, tomat og agurk, så er der cirka 25 gram kalorier i 100 gram salat. Derfor skal du i stedet gå efter dem med grove grøntsager som kål, rodfrugter, bælgfrugter og bønner, som mætter mere. Og så skal du undgå at vælte læsset med store mængder fed dressing. For at det er et fuldgyldigt måltid, er du nødt til at komme noget energi i. Men det er vigtigt, at det ikke bliver fedtenergi, du hælder ned i, for det bliver du ikke mæt af. Følger man de råd er måltidssalaterne et sundt valg, som fint kan hamle op med rugbrødsmadpakken et par gange om ugen. Nogle vil være et sundere alternativ, og nogle vil være decideret sunde. Hun peger på, at nogen indeholder lys pasta, som giver kulhydrater og lidt mæthed, men ikke de nødvendige fuldkorn. Hun mener også, man skal være varsom med store mængder dressing. Men hvis man sørger for, at der er nok fuldkorn og grove grøntsager, og der ikke er for meget fedt og salt og sukker, så kan man spise det hver dag. Hun vil ikke gøre sig til dommer over, om madpakken eller måltidssalaten er sundest. Madpakken vinder på fuldkorn. Men rugbrødsmadpakken kan godt være svær at få nok grøntsager i, og der vinder måltidssalaten måske.
Donnie Hammes
Donnie Hammes
2025-06-22 01:40:43
Count answers : 3
0
Hvis vi tager anbefalingen på de 600 gram frugt og grønt om dagen, så ville man være mangelfuldt ernæret, hvis det var salaten man beroede det på. Man skal spise kolonorme mængder salat for at komme i mål. Man skal ca. spise 18 iceberg, hvis man skal have samme værdi, som der er i blot ét hvidkålshoved. De fleste kan godt mærke, når de spiser salat, at der ikke er særlig meget kraft i, der er ikke modstand i, og det mætter ikke særlig godt, så man kan egentlig godt afkode, at det er lidt slapt. Skal man kigge andre steder over i måltiderne, så svarer de grønne salater sammenlignet med kål til, at man sammenligner cornflakes med havregryn eller rugbrød med toastbrød.