:

Hvor groft skal kaffe males?

Rosa Schulist
Rosa Schulist
2025-08-06 20:15:18
Count answers : 4
0
Kværningsgraden er udtryk for, hvor fint- eller groftmalet kaffen er, og dermed hvor stor en overflade, der kommer i kontakt med vand, hvilket kaldes “ekstraktion”. Fine stykker har en hurtig ekstraktion, og grovere kaffestykker har en langsom ekstraktionstid. Du vil helst ramme et punkt, hvor kaffen hverken er under- eller overekstraheret. For groft malet - eller for hurtigt brygget - kaffe får syrlige noter og mangler dybde. For fint malet – eller for langsomt brygget – kaffe får bitre, tørre noter. Du skal indstille kværningsgraden til din brygmetode. På en skala fra 1-10, hvor 1 er som hvedemel, og 10 er som kokos, bør du kværne nogenlunde sådan: Espresso 2-3 Aeropress 3-4 Filterkaffe 5-6 Chemex 7-8 Stempelkande 8-10 De fleste kaffekværne kan indstilles ud fra skalaen, men indstillingen på en kværn er ikke altid den samme på en anden. Du kan selvfølgelig have præferencer ift. kværningsgrad, og du må prøve dig frem.