:

Hvordan laver man den bedste stempelkaffe?

Fleta Jerde
Fleta Jerde
2025-08-06 22:12:19
Count answers : 4
0
Når du har styr trækketid og dosering, kan du nu gå i gang med at brygge din stempelkaffe. Mål kaffen op: Brug groftmalet kaffe for at opnå den bedste smag og undgå grums. Varm vandet op: Kog vandet og lad det køle lidt af. Tilsæt kaffen: Hæld den ønskede mængde kaffe i stempelkanden. Hæld vand på: Hæld langsomt det varme vand over kaffen, og sørg for, at alle kaffebønner bliver gennemvædet. Lad kaffen trække: Sæt låget med stemplet på kanden, men tryk ikke ned endnu. Lad kaffen trække i 4 minutter for at opnå en fyldig og aromatisk smag. Tryk stemplet ned: Tryk stemplet langsomt og jævnt ned, så kaffebønnerne skilles fra væsken. Servér herefter.
Royce Dibbert
Royce Dibbert
2025-08-06 20:59:45
Count answers : 4
0
Sådan brygger du med en stempelkande. Der skal bruges cirka 60 gram kaffe i stempelkanden. Det er ikke så vigtigt, om kaffen er mørk-, mellem- eller lysristet. Det, der er vigtigt, er kværningsgraden på kaffen. Har du en kaffekværn derhjemme, skal du sætte den på en af de groveste indstillinger. Når du kværner din kaffe lige inden brug får du mest smag ud af dine kaffebønner. Dæk kaffen i kanden med vand, men det er vigtigt ikke at hælde al vandet i kanden med det samme. Fyld stempelkanden med vand og rør rundt i den et par gange. Sæt herefter låget løst på kanden og lad kaffen trække i fire minutter. Når kaffen har trykket trykker du stemplet roligt i bund. Det er vigtigt at kværne kaffen groft til stempelkande, da fin kaffe kan trænge op igennem filteret og give en grumset kaffe. Tilpas kaffens rist til den ønskede smag. Det er vigtigt, at vandet er omkring 92-93 grader, så man ikke “brænder kaffen af”, og får den til at smage bittert. Husk altid at lade kaffen blomstre og afgasse.
Joshua Gleichner
Joshua Gleichner
2025-08-06 20:32:46
Count answers : 4
0
Stempelkanden er samtidig den mest miljørigtige måde at lave kaffe på. Smid ikke kaffegrumsen ud i vasken, men hæld det ud til planterne i haven. Kaffegrumsens kvælstof er god næring, som planterne styrker sig ved. Når du har brygget en kop kaffe, udnytter du kun 1 % af kaffeplantens næringspotentiale. Derfor udvikler vi løbende opskrifter og tips, hvor du kan anvende dine rester – både grums og sjatter. Du kan være med til at gøre en forskel ved at tænke og forbruge cirkulært.