:

Kan man bage brød af byg?

Karolann Rutherford
Karolann Rutherford
2025-08-29 06:26:15
Count answers : 22
0
Byg har fantastisk god smag. En af mine forhenværende lektorer har desuden lovprist dens ernæringsmæssige fordele. Men den manglende tradition for at bage med byg hænger nok sammen med, at byggens bageegenskaber er ret ringe, men i kombination med en hvedemel, med god bagekvalitet, så kan man sagtens få fornuftigt brød ud af bygmel. Til disse koldhævede bygboller har jeg brugt både knækket byg og bygmel i kombination med en mørk øl, honning og hasselnødder, som giver nogle boller med god kraftig smag. Disse bygboller har en god kraftig smag på grund af kombinationen af byg, mørk øl og hasselnødder. De smager umanerlig godt sammen med et lag smør, en skive ost eller en god dansk honning.
Shany Koelpin
Shany Koelpin
2025-08-20 07:56:40
Count answers : 13
0
Vi kender brødrug og brødhvede, men brødbyg? Jo, den er god nok. Ved en markvandring 3. juli kan man besøge Anders Borgens forsøgsmark ved Mariager og høre, hvorfor og hvordan man i praksis laver økologisk forædling af byg med bagekvalitet. Normalt forbinder man ikke byg med mel og brød, men derimod øl eller foder. Ikke desto mindre er det ideen om at gøre byg til brødkorn, der er kernen i arbejdet med at krydse og forædle sorter af nøgen byg, som Anders Borgen gennemfører i samarbejde med Aarhus Universitet. Byg og hvede har mange lighedspunkter, men forædlingen af de to arter har trukket i hver sin retning. Byg er forædlet efter proteiner, der giver hurtig spiring. I den proces har man mistet lagerproteiner som f.eks. gluten og dermed bageevne, forklarer Anders Borgen.

Read also

Hvordan pakker man bedst brød ind?

Man kan pakke brød ind i en plasticpose med huller, så brødet kan ånde og ikke mugner så let. Det er Read More

Kan man bage brød uden bagepapir?

Der er flere ting, man kan bruge i stedet for bagepapir, heriblandt solsikkekerner, mel, finhvalset Read More

Hilda Gislason
Hilda Gislason
2025-08-19 02:39:39
Count answers : 16
0
Forskere på Aarhus Universitet arbejder på at finde ud af, hvordan man kan forbedre bageegenskaberne i kornsorten byg. Byg er bedst til grisefoder og til øl, men forskere på Aarhus Universitet arbejder på at forbedre byggens bageegenskaber. I et nyt forskningsprojekt, der har fået godt seks millioner kroner i støtte, arbejder Aarhus Universitet på at finde ud af, hvordan man kan forbedre bageegenskaberne i kornsorten byg.
Justyn Parker
Justyn Parker
2025-08-05 23:04:56
Count answers : 25
0
Bager man et brød af bygmel alene, så vil man ende med et brød, der er meget kompakt og hårdt som en kanonkugle. Problemet er, at byg ikke har nogen særlig gode bageegenskaber. Byg har et helt anderledes proteinnetværk end hvede. Og vi kan se, at byg har et helt anderledes proteinnetværk end hvede. Målet er at finde en forklaring på, hvorfor proteinerne i byg ikke formår at skabe samme strækbarhed og elasticitet som hvede. Det vil nemlig være med til at forklare, hvorfor byg ikke er så god at bage med.

Read also

Hvordan opbevares hjemmebagt brød?

Rugbrød skal som hovedregel opbevares i en tætlukket pose i stuetemperatur, altså ca. 20 grader. Hje Read More

Hvor længe kan bagt mørdej holde sig?

Dejen kan også fryses istedet for at lægges på køl. Pak den godt ind og så kan den holde sig et par Read More

Tina Boehm
Tina Boehm
2025-08-05 19:25:31
Count answers : 17
0
Problemet er bare, at byg ikke har nogen særlig gode bageegenskaber. Bager man et brød af bygmel alene, så vil man ende med et brød, der er meget kompakt og hårdt som en kanonkugle. Vi vil gerne undersøge, hvorfor man ikke kan bruge byg til at bage brød, hvorfor har melet så dårlige bageegenskaber, og hvad kan vi gøre for at løse det problem? Forskerne har en hypotese om, hvorfor byg er så dårligt at bage med. Med udgangspunkt i hvedes velundersøgte bageegenskaber, ved man nemlig, at ikke alle hvedesorter er lige gode at bage med. I analyserne af hvede har man fundet ud af, at bageegenskaberne hænger sammen med kornets proteiner, som i hvede især er glutenproteinerne. Og vi kan se, at byg har et helt anderledes proteinnetværk end hvede. Målet er at finde en forklaring på, hvorfor proteinerne i byg ikke formår at skabe samme strækbarhed og elasticitet som hvede. Det vil nemlig være med til at forklare, hvorfor byg ikke er så god at bage med.
Estevan Bergnaum
Estevan Bergnaum
2025-08-05 17:56:01
Count answers : 13
0
Problemet er bare, at byg ikke har nogen særlig gode bageegenskaber. Bager man et brød af bygmel alene, så vil man ende med et brød, der er meget kompakt og hårdt som en kanonkugle. Vi vil gerne undersøge, hvorfor man ikke kan bruge byg til at bage brød, hvorfor har melet så dårlige bageegenskaber, og hvad kan vi gøre for at løse det problem? Målet er at finde en forklaring på, hvorfor proteinerne i byg ikke formår at skabe samme strækbarhed og elasticitet som hvede. Det vil nemlig være med til at forklare, hvorfor byg ikke er så god at bage med. Når først vi kender årsagen til problemet, så bliver det också nemmere at undersøge mulige løsninger.

Read also

Hvor længe skal et rugbrød bage?

Sæt temperaturen på 180 grader og bag rugbrødet i 1 time og 30 min. Fjern evt. formen den sidste ha Read More

Hvordan undgår man, at bagværk bliver tørt?

Nedfrysning af brød Alt brød der indeholder gær skal være helt færdigbagt, før du kan fryse det ned. Read More