:

Hvor længe kan bagt mørdej holde sig?

Zachery Satterfield
Zachery Satterfield
2025-09-11 00:11:12
Count answers : 16
0
De fleste steder står at man skal komme dejen i køleskabet inden man ruller ud. Jeg har nu aldrig fundet det nødvendigt. Men hvis den falder for meget fra hinanden, så kom den i køleskabet en halv times tid og prøv igen.
Karson Ebert
Karson Ebert
2025-09-08 07:16:55
Count answers : 18
0
Når dejen er samlet, skal den på køl i mindst en halvtimes tid. Den kan holde sig et par dage i køleskabet, så du kan sagtens være på forkant, hvis du ved, der kommer gæster til kaffe senere på ugen. Har du mørdej tilovers, kan du udrulle dejen, lægge den mellem to stykker bagepapir og smide den i fryseren. Her kan dejen holde sig en måneds tid, uden det har konsekvenser for den færdige tærteoplevelse. Så er du altid klar til at forkæle uventede gæster med et sprødt og sødt stykke tærte.

Read also

Hvordan pakker man bedst brød ind?

Man kan pakke brød ind i en plasticpose med huller, så brødet kan ånde og ikke mugner så let. Det er Read More

Kan man bage brød uden bagepapir?

Der er flere ting, man kan bruge i stedet for bagepapir, heriblandt solsikkekerner, mel, finhvalset Read More

Kory Sawayn
Kory Sawayn
2025-08-29 18:27:00
Count answers : 18
0
Mørdejen kan holde sig 1-2 uger i køleskabet. Mørdejen kan også fryses. Tag den blot op et par timer før den skal bruges.
Joel Zieme
Joel Zieme
2025-08-23 11:53:14
Count answers : 18
0
Læg den anden dej i fryseren, så har du den til en anden god gang. Lad den hvile i minimum 1 time. Læg det ene hold dej og papir over på en lille plade eller bakke, sæt den i køleskab.

Read also

Hvordan opbevares hjemmebagt brød?

Rugbrød skal som hovedregel opbevares i en tætlukket pose i stuetemperatur, altså ca. 20 grader. Hje Read More

Hvor længe skal et rugbrød bage?

Sæt temperaturen på 180 grader og bag rugbrødet i 1 time og 30 min. Fjern evt. formen den sidste ha Read More

Rachel Kessler
Rachel Kessler
2025-08-16 01:20:52
Count answers : 12
0
Som udgangspunkt kan boller og brød holde sig i 3-4 dage og kager i 5-6 dage. Skal dine brød eller boller holde sig længere tid, så skal det enten i køleskabet eller fryses. Rugbrød: Bivoks pose ved stuetemperatur i 5 dage. Herefter kommer eventuelle rester i køleskabet - eller fryseren, så det senere kan laves til ymerdrys. Er der brød tilbage til flere dage, så kommer jeg resten i en bivoks- eller plastpose. Kage kan opbevares i en lufttæt beholder. Kage opbevares bedst ved stuetemperatur.
Justyn Parker
Justyn Parker
2025-08-05 19:03:09
Count answers : 25
0
Dejen kan også fryses istedet for at lægges på køl. Pak den godt ind og så kan den holde sig et par måneder nede i det kolde mørke. Lad den tø op i køleskabet natten over inden den skal bruges. Den skal føles meget fast, men den vil stadig give efter hvis man moser en finger ned i dejen. Tryk dejen til en flad kugle og læg den på køl en times tid eller to. Den skal være helt gennemkold, og så skal den æltes igennem ganske kort inden man begynder at rulle ud. Hvis den begynder at blive varm og blød, så læg den på køl i 20 minutter og prøv igen.

Read also

Kan man bage brød af byg?

Bager man et brød af bygmel alene, så vil man ende med et brød, der er meget kompakt og hårdt som en Read More

Hvordan undgår man, at bagværk bliver tørt?

Nedfrysning af brød Alt brød der indeholder gær skal være helt færdigbagt, før du kan fryse det ned. Read More