Hvordan holder hjemmebagte boller sig bedst?

Omari Nitzsche
2025-08-03 16:15:02
Count answers
: 5
Hjemmebagte boller er et hyggeligt samlingspunkt. De bedste hjemmebagte boller er de luftige og saftige af slagsen. Selvom opskriften måske siger, du skal tilsætte mere mel i dejen, er vores erfaring, at du får det bedste resultat, hvis du bruger dine sanser. Når du ælter din dej, bliver der dannet et glutennet i dejen. Din dej er som regel færdig med at blive æltet, når dejen er glat og skinnende. Tag et stykke af din dej op i hænderne. Stræk nu dejen ud, så den bliver helt tynd. Spænd dejen op ved at folde hjørnerne af dejen ind under sig selv, til den er spændstig og glat i overfladen. Klem godt sammen om samlingen under bollen.

Bethany Wuckert
2025-08-03 14:33:15
Count answers
: 2
Brød og boller opbevares bedst i en pose ved stuetemperatur, når du forventer at få det spist i løbet af et par dage. En pose sikrer, at fugtigheden i bagværket bevares. Skal dine brød eller boller holde sig længere tid, så skal det enten i køleskabet eller fryses. Skal brødet holde sig længere, så kan du med fordel putte brødet i en papirspose eller i et viskestykke inden, du kommer det i en plasticpose - så får dit bagværk mulighed for at ånde, samtidig med at plasticposen holder på fugtigheden i brødet. Det forlænger holdbarheden. Kommer du dit bagværk i en papirspose uden en plasticpose omkring, så vil det blive tørt. Kom altid først dit bagværk i en pose, når det er helt kølet af. I en lukket plasticpose kan dit bagværk ikke ånde, og den mindste smule fugt kan fremme væksten af skimmelsvampe, der får dit bagværk til at mugne.

Mariam Durgan
2025-08-03 14:23:22
Count answers
: 3
Spiser du bollerne i løbet af 1-2 dage kan du lade brødet være ved stuetemperatur og pakket i en stofpose, eventuelt omgivet af en plastikpose, for at sikre at fugten af bollerne bliver i bollerne. Ellers så overvej om du bare skal fryse nogle ned og tø når du skal bruge dem.
Afkølet brød bevares sin sprøde skorpe bedst: Lad brødet køle af til stuetemperatur før du pakker det ind.
Opbevar i plastik poser/bøtter: Når brødet er afkølet, kan det opbevares i lufttætte plastiskposer eller bøtter som slutter tæt.
4-5-6 dage i fryseren: Skal brødet ikke spises før om nogle dage, er det optimale at fryse det ned.
Har du haft dine boller i fryseren, kan du tø dem overnatten på køkkenbordet, eller om morgen i ovnen i 10 minutters tid.

Ryleigh Brakus
2025-08-03 12:02:13
Count answers
: 3
Brød bagt med gær kan holde sig i 4-6 måneder ved -18°C.
Hvis der er meget fedtstof i dejen, holder brødet dog knapt så længe.
Et godt trick er at skære brødet i skiver og pakke det ned med mellemlægspapir – så er det nemt at tø lige præcis den mængde op, som man skal bruge.
Kager kan holde sig 3 måneder i fryseren.
Det bedste resultat opnår du ved at pakke brødet ned i fryseposer, inden det når at blive helt koldt.