Kan man skrælle kartofler dagen før?

Seamus Dickens
2025-06-17 05:15:47
Count answers: 8
Det er et klart no go at skrælle kartoflerne til brunede kartofler, når kartoflerne bliver skrællet, fjerner du hinden under skrællen, og så siver stivelsen ud og ødelægger karamellen. Du bør derfor pille kartoflerne, det er et stort arbejde, men i sidste ende betaler det sig, og det kan sagtens gøres dagen inden. Kog og pil evt. kartoflerne dagen i forvejen, og sæt dem på køl. Så sparer du tid på dagen og får et bedre resultat.

Doyle Hammes
2025-06-17 04:47:02
Count answers: 3
Kartofler kan du skrælle dagen i forvejen. Læg de hele kartofler i en skål, dæk med vand tilsat lidt citronsaft, og stil kartoflerne køligt. De fleste grønsager kan du rense eller skrælle dagen før og opbevare i køleskabet i plasticposer egnet til madvarer. Du kan sagtens koge og pille kartofler dagen før. Opbevar dem i køleskabet under et viskestykke, og lun dem i letsaltet vand.

Marjorie Hauck
2025-06-17 02:36:56
Count answers: 3
Ja, du kan sagtens skrælle kartofler dagen før de skal bruges, så længe du dækker dem med koldt vand og opbevarer dem på køl.
Du skal bare dække dem med vand, og det ville da ganske enkelt spare dig for lidt arbejde på en ellers travl dag.
Lad dem stå i rigeligt koldt vand som dækker kartoflerne helt, og det mener jeg sagtens du kan gøre.
Vær sikker på at du har ekstra, for jeg gjorde det engang, og de var totalt dækket af vand, men sorte, det var hele skidtet alligevel.
Har jeg gjort mange gange, lidt citron i vandet er godt og så skal de selvfølgelig på køl, ellers vokser bakterierne.
Koldt vand helt over alle kartofler, ind på køl, så kan de sagtens holde sig.
Det kan du sagtens, når du dækker dem helt med koldt vand, min mor, som er morgenmenneske så det siger spar to, skræller altid kartofler om morgenen.
De står så i en gryde, dækket med vand og låg på gryden, indtil de skal koges til aftensmaden, sådan har hun gjort i al den tid, jeg kan huske.
Gør de fleste af os vel, og når man skal nå det hele og samtidig lave god sund mad, er der ikke noget som bare at kunne tage skrællet kartofler og gulerødder.
Jeg har en spand med låg der kan indeholde ca. 5 kg, jeg skræller tit flere kg. kartofler, så har jeg til flere dages forbrug, kartoflerne opbevares i vand i køleskabet med låg på, vandet skiftes hveranden dag.
Såfremt du også skal have brune kartofler, koger du bare pillekartoflerne dagen før også, piller dem og når de er kolde, putter dem i en pose natten over i køleskabet.
Dagen efter er de så klar til at blive brunet, jeg giver dem gerne et kort opkog dagen efter lige inden de skal brunes, og vi har aldrig kunnet smage forskel på om vi har kogt dem dagen før eller lige inden med denne metode.
Det sparer også en masse tid, da det tager lang tid at pille de små kartofler, så længe de er på køl og dækket med vand også et låg er det ingen problem.
Read also
- Hvad kan man putte i en bagt kartoffel?
- Kan man lave kartofler dagen før?
- Hvorfor hedder det Pommes Anna?
- Hvor lang tid skal kartofler i skiver koges?
- Hvad kan man med en kartoffel?
- Er bagt kartoffel sundt?
- Kan man lave kartofler i forvejen?
- Kan man lave Pommes Anna 2 dage før?
- Hvorfor hedder det pommes frites?