:

Hvad spiser danskerne oftest til aftensmad?

Stacey Feil
Stacey Feil
2025-07-27 17:17:58
Count answers : 1
0
De mest populære retter/tilbehør anno 2022 er salat uden kødtopping, kylling, rugbrød og andet brød med pålæg, hakket snittet grønt, pizza, pasta og steg. Et flertal af de danske forbrugere spiser kød eller fisk hver eller næsten hver dag til aftensmad. Grisekød er den mest populære kødtype hos danskerne – næsten 1/3 fik grisekød til aftensmad. Dernæst følger oksekød, som blev spist af hver fjerde og kylling, som blev spist af hver femte. De yngre forbrugere spiser oftere udenlandske retter, mens de ældre oftere spiser traditionelle danske retter. Det mest almindelige er et hjemmelavet måltid, hvor alle delene er lavet fra bunden af, men der er også mange, som søger lettere løsninger i form af færdige delkomponenter, færdigretter, takeaway og udespisning. Det er især de ældste forbrugere, som laver aftensmad fra bunden af, mens de yngre oftere søger de lettere løsninger.