:

Hvad spiser danskerne oftest til aftensmad?

Hyman Lang
Hyman Lang
2025-09-10 02:33:44
Count answers : 23
0
Vi har spurgt danskerne, hvad de spiser til aftensmad, hvem der laver maden, og hvor lang tid de bruger på det. Madlavning er vigtigt. Og vores forbrug af færdigretter og take-away vokser støt. Vi bruger mindre tid på det. Maden er mindre hjemmelavet. Mange gør det af pligt og ikke af lyst.
Jordane Zulauf
Jordane Zulauf
2025-09-06 17:30:27
Count answers : 22
0
For det er faktisk det foretrukne måltid blandt danskerne, når aftensmaden serveres. Det viser en ny undersøgelse fra vidensorganisationen Madkulturen, der hvert år undersøger danskernes madvaner. Og der er en helt særlig grund til, at danskerne - ligesom i 2023 - har gjort rugbrød med pålæg til den mest poppulære aftensmadsret. - Det handler om bekvemmelighed. Vi vil gerne leve sundt og nemt, og rugbrød er sundt, velsmagende og en mættende form for mad. - Og i en tid, hvor madlavningen skal gå hurtigere og hurtigere, jamen så er det en nem ting at ty til om aftenen, siger Judith Kyst. Både i 2022 og i 2023 har burgeren været at finde på listen over de fem mest populære aftenmåltider. Men i år er den ude af top-fem. Det er dog ikke, fordi vi ikke længere kan lide burgere. Tværtimod. Der er bare andre former for retter med hvidt og blødt brød, som vinder frem, siger Judith Kyst. - Det kan være sandwiches, pizza, mexicanske pandekager og andre hvide brødformer. Det er faktisk marginaler, der gør, at burgeren er lidt længere nede på listen. - Vi er stadig rigtig glade for det hvide brød med en eller anden form for fyld, forklarer hun. Generelt er takeaway populært især blandt de unge. Men takeaway bliver også serveret mere, når vi får gæster. Særligt i weekenden får den gas med takeaway, når vi får gæster. Her er hvert syvende måltid fra ud af huset.

Read also

Hvad er den mest populære mad?

Kødet er stadig helt i top, når danskerne skal vælge aftensmad. Her er topti over de mest spiste ret Read More

Hvad er mormor mad?

Boller i karry, hakkebøffer med bløde løg og helstegt kylling er alle retter, jeg er vokset op med. Read More

Laury O'Connell
Laury O'Connell
2025-08-26 08:26:10
Count answers : 11
0
På førstepladsen over mest spise retter i Danmark i 2024 finder vi fortsat ”rugbrød med pålæg”. På en typisk dag i 2024 får 7 % rugbrød med pålæg til aftensmad. Når danskerne spiser kød, er pizza på førstepladsen som det mest spiste aftensmåltid. Når danskerne spiser vegetarisk, altså retter uden kød og fisk, indtager rugbrød med pålæg førstepladsen over de mest populære retter. Sandwich og pastaretter er også at finde i toppen af listen, når vi zoomer ind på måltiderne uden kød og fisk.
Oswald Von
Oswald Von
2025-08-20 14:10:21
Count answers : 16
0
De mest populære retter/tilbehør anno 2022 er salat uden kødtopping, kylling, rugbrød og andet brød med pålæg, hakket snittet grønt, pizza, pasta og steg. Et flertal af de danske forbrugere spiser kød eller fisk hver eller næsten hver dag til aftensmad. Grisekød er den mest populære kødtype hos danskerne – næsten 1/3 fik grisekød til aftensmad. Dernæst følger oksekød, som blev spist af hver fjerde og kylling, som blev spist af hver femte. Det mest almindelige er et hjemmelavet måltid, hvor alle delene er lavet fra bunden af, men der er også mange, som søger lettere løsninger i form af færdige delkomponenter, færdigretter, take-away og udespisning. Det er især de ældste forbrugere, som laver aftensmad fra bunden af, mens de yngre oftere søger de lettere løsninger. De yngre forbrugere spiser oftere udenlandske retter, mens de ældre oftere spiser traditionelle danske retter.

Read also

Hvad for noget mad skal man spise?

Du kan gå på opdagelse i vores univers, hvor du finder en masse aftensmadsideer. Der er en masse idé Read More

Hvad er den billigste mad man kan købe?

Billig mad kan være mange forskellige ting, men her er nogle idéer til budgetvenlige opskrifter. Vi Read More

Eduardo Roob
Eduardo Roob
2025-08-14 10:18:43
Count answers : 19
0
Danskernes hyppigste aftensmad er brød med pålæg. Kødet er stadig helt i top, når danskerne skal vælge aftensmad. Her er topti over de mest spiste retter: 1. Rugbrød med pålæg 2. Pizza 3. Sandwich mv. 4. Burger 5. Kylling med tilbehør 6. Pastaret ekskl. pasta med kødsovs 7. Ret med pølser 8. Frikadeller med tilbehør 9. Bøf med tilbehør 10. Fisk med tilbehør Pålæg på rugbrød og i sandwich er ofte lig med kødpålæg, ligesom der ofte er kød på vores pizza. Når vi får kød til aften, opfatter vi kødet som hovedingrediens halvdelen af gangene. Især hos familier med børn på 0-6 år er der i stor stil kød på menuen. 32 procent af familierne med børn i alderen 0-6 år spiser oksekød på en typisk aften. Flere danskere vælger kyllingekød fremfor okse- eller kalvekød til deres aftensmad.
Liana Homenick
Liana Homenick
2025-08-04 21:47:10
Count answers : 21
0
Hvad spiser danskerne egentlig til aftensmad? På førstepladsen over mest spiste retter i Danmark i 2024 finder vi rugbrød med pålæg. Det er en favorit, der aldrig går af mode, og som også er den mest udbredte frokostret. En typisk dag afslører, at 7 % af danskerne vælger denne simple og hurtige aftensmad. Top-10 aftensmadsretter i Danmark 2024 er: Rugbrød med pålæg, Kylling med tilbehør, Pizza, Pasta med kødsovs eller lasagne, Andre pastaretter, Pølser, Burger, Fisk med tilbehør, Bøf med tilbehør, Sandwich mv.

Read also

Hvad er 10'er mad?

En 10'er-mad er en lille mad, du kan spise, når du har 10-minutters pause i løbet af dagen. Den ska Read More

Hvad er Danmarks bedste mad?

Hvad er dansk mad? Èt ord: nostalgi. Gammeldags dansk mad er noget der minder os om barndommen, sås Read More

Stacey Feil
Stacey Feil
2025-07-27 17:17:58
Count answers : 10
0
De mest populære retter/tilbehør anno 2022 er salat uden kødtopping, kylling, rugbrød og andet brød med pålæg, hakket snittet grønt, pizza, pasta og steg. Et flertal af de danske forbrugere spiser kød eller fisk hver eller næsten hver dag til aftensmad. Grisekød er den mest populære kødtype hos danskerne – næsten 1/3 fik grisekød til aftensmad. Dernæst følger oksekød, som blev spist af hver fjerde og kylling, som blev spist af hver femte. De yngre forbrugere spiser oftere udenlandske retter, mens de ældre oftere spiser traditionelle danske retter. Det mest almindelige er et hjemmelavet måltid, hvor alle delene er lavet fra bunden af, men der er også mange, som søger lettere løsninger i form af færdige delkomponenter, færdigretter, takeaway og udespisning. Det er især de ældste forbrugere, som laver aftensmad fra bunden af, mens de yngre oftere søger de lettere løsninger.