:

Hvad er mormor mad?

Mabelle Balistreri
Mabelle Balistreri
2025-07-24 23:12:03
Count answers : 4
0
Mormormad handler ikke kun om smagen, men også om traditionerne og historierne, der følger med hvert eneste måltid. Når vi taler om mormormad, tænker de fleste på klassiske danske retter, der har været elsket gennem generationer. Det er de retter, som mormor ville trylle frem fra sit køkken med en blanding af kærlighed og know-how, og som altid endte med at smage himmelsk. Jeg elsker gammeldags mad og traditionelle gryderetter. Tarteletter, mørbrad i fad, sauce og alt det der. Mormormad med et twist.
Jordane Zulauf
Jordane Zulauf
2025-07-24 23:10:10
Count answers : 2
0
Mormormad byder på massevis af danske traditionelle retter, hvor den hemmelige ingrediens altid er, at den skal laves med en ordentlig skefuld kærlighed. Mormormad er blevet en hyggelig betegnelse for de traditionelle danske retter. Tarteletter, frikadeller, boller i karry, stegt flæsk og koteletter i fad. Begrebet udspringer nok af, at der er tale om de retter som mormor altid lavede bedst – og hvor opskrifterne ofte er gået i arv generation efter generation. Mormormad er ikke kun sovs og kartofler men byder på mange forskellige smagfulde retter.
Jalen Lowe
Jalen Lowe
2025-07-24 22:24:26
Count answers : 3
0
Her finder du inspiration til opskrifter på god gammeldags mad som mormor lavede det. Der er intet som et godt hjemmelavet måltid som bringer de gode minder frem fra barndommen. Skal menuen bestå af en lækker omgang gammeldags mormormad, har vi her samlet vores absolut yndlings opskrifter på gammeldags mad. Du finder her de gode gamle klassikere som hjemmelavede frikadeller, koteletter i fad, tarteletter og ikke mindst en lækker opskrift på gammeldags millionbøf med kartoffelmos.
Shane Bartell
Shane Bartell
2025-07-24 19:14:21
Count answers : 5
0
Boller i karry, hakkebøffer med bløde løg og helstegt kylling er alle retter, jeg er vokset op med. Når jeg laver dansk mormormad er det derfor også med en nostalgisk følelse i kroppen, og jeg sørger for at lægge en masse kærlighed i retten. Dét virker nemlig til at være hemmeligheden bag alle de danske klassikere. Jeg kan godt lide at lege med nogle af de dejlige mormoropskrifter, og derfor vil du også opleve at jeg indimellem laver et lidt twist så den bliver mere moderne. Det er min opskrift på kyllingeboller i kokosmælk et godt eksempel på. Det samme med kyllingefrikassé, som er opgraderet med lidt ekstra grøntsager. Og så skal man selvfølgelig slutte af med dessert – fx gammeldags æblekage, som nok er en af de bedste måder at afslutte en god mormor-menu af på.
Charlotte Nicolas
Charlotte Nicolas
2025-07-24 18:27:03
Count answers : 6
0
Mormormad er dansk mad, når det er bedst. Mormormad refererer ofte til god, gammeldags husmandskost, der ofte forbindes med "de gode gamle dage". Det er retter, som mange danskere vil genkende fra deres barndom eller tid tilbragt med bedsteforældre. De er kendt for at være enkle, nærende og lavet af lettilgængelige ingredienser. Mormors køkken gemmer på frikadeller, oksesteg, flæsk og selvfølgelig masser af sovs – præcis som mormor lavede det. Ingen laver frikadeller, oksesteg og tarteletter som hende!
Ariel Keeling
Ariel Keeling
2025-07-24 18:26:29
Count answers : 3
0
Når du tænker på mormors mad, hvilken ret dukker så op på din nethinde? Glaseret skinke med grønlangkål, en omgang cremede tarteletter eller måske karbonader med flødestuvede ærter? Mormor forstod virkelig at kombinere en ret, så den smagte så englene synger. Maden var sjældent særligt kompliceret at kreere og bestod gerne af kød, sovs og kartofler eller en form for grøntsager ‒ men smagene var altid i perfekt harmoni. Mormor formåede at salte korrekt og det var som om, sovsen aldrig skilte og kødet aldrig brændte på.