Hvad er rigtig dansk mad?

Frank Zboncak
2025-07-27 02:19:27
Count answers
: 2
Mormors eller farmors gode gammeldags frikadeller, helstegt kylling, hakkebøffer med bløde løg eller oksesteg med hvide kartofler, agurkesalat og brun sovs – SÅ er vi landet i det danske køkken. Der findes så mange gode klassiske danske retter, som vi altså ikke må stoppe med at lave. Der er så meget tradition bundet med danske retter og mad, og til højtider – både jul og påske – nyder vi særligt godt af dem. De danske retter har det med at have fået en stor betydning for os, og det skal vi bevare.

Coy Hoppe
2025-07-27 00:21:34
Count answers
: 3
Hvad er dansk mad? Èt ord: nostalgi. Vi mener at det ikke nødvendigvis er noget der er opfundet i Danmark, men noget danskerne har taget til sig og gjort til traditionelle danske retter. Det danske køkken indeholder typisk rugbrød, smørrebrød, frikadeller, stegt flæsk med persillesovs og flæskesteg. Stegt flæsk med persillesovs er Danmarks nationalret. Vi har nok alle en ret der ligger en særligt nært, da de danske retter har det med at have en helt speciel plads i vores hjerte. Gammeldags dansk mad er noget der minder os om barndommen, såsom frikadeller med kartoffelsalat, karbonader i lange baner og så selvfølgelig Danmarks nationalret som er stegt flæsk med persillesauce.

Jeffery Dooley
2025-07-26 23:43:26
Count answers
: 4
Mormormad er dansk mad, når det er bedst. Ingen laver frikadeller, oksesteg og tarteletter som hende!
Mormormad refererer ofte til god, gammeldags husmandskost, der ofte forbindes med "de gode gamle dage".
Det er retter, som mange danskere vil genkende fra deres barndom eller tid tilbragt med bedsteforældre.
De er kendt for at være enkle, nærende og lavet af lettilgængelige ingredienser.
Her på siden har vi samlet de bedste opskrifter på klassisk dansk mad, som helt sikkert vil vække minder fra din barndom.