:

Hvad for noget mad stammer fra Danmark?

Bertram Bechtelar
Bertram Bechtelar
2025-08-15 21:08:14
Count answers : 13
0
Nye kartofler, cremet sovs, flæsk i stride strømme, surt og syltet. De fleste af de traditionelle danske retter består af råvarer, der kan fanges, samles og dyrkes i Danmark under naturlige klimatiske forhold. Danskerne er særligt glade for kød og kartofler, der selvsagt nemmest glider ned med en god sovs til. Omkring 40% af dem, der deltog i afstemningen, var enige om, at Danmarks nationalret burde være stegt flæsk med persillesovs. Smørrebrød er for Danmark, hvad pizzaen er for Italien og paellaen for Spanien: en vaskeægte klassiker. Hakkebøf med bløde løg er en gammel dansk ret, som i høj grad stadig holder den dag i dag. Brændende kærlighed. I Danmark har man spist sild lige siden middelalderen, hvor man saltede og eddikemarinerede fisken for at sikre en længere holdbarhed. Krebinetter eller karbonader? Kært barn har mange navne, og dette barn er ekstra kært i mange danske hjem, hvor de smørstegte krebinetter ofte ender på aftensbordet.
Brenden Harber
Brenden Harber
2025-08-10 23:14:58
Count answers : 21
0
Klassisk dansk mad er det, som kan stamme fra Danmark, og her kan man finde opskrifter på denne type mad. Her finder du alle vores opskrifter på klassisk dansk mad. Få idéer til lækre, hjemmelavede retter for hele familien.

Read also

Hvilken plante leverer den karakteristiske smag i Kongen af Danmark bolsjer?

Kongen af Danmark fra Almuegaarden, har den traditionelle og kendte smag af anis. En dejlig og fris Read More

Hvad er Danmarks traditionelle mad?

Hvad er dansk mad? Èt ord: nostalgi Vi mener at det ikke nødvendigvis er noget der er opfundet i Da Read More

Burdette Nicolas
Burdette Nicolas
2025-07-30 13:46:43
Count answers : 21
0
Landet med smørrebrød, frikadeller og rugbrød, og hvor "hygge" er noget, vi ikke kun taler om, men spiser os til. Det klassiske danske køkken er et symbol på enkelhed. Frikadeller, kartofler med persillesovs, hakkebøf med bløde løg – det hele serveres med en klat surt og et drys kærlighed. Maden afspejler vores lands historie, hvor vi engang levede af, hvad marken kunne give, og hvor vinteren krævede næring, der kunne varme både krop og sjæl. Vores nationalret, stegt flæsk med persillesovs, kunne i dag lige så vel være en tacos med svinekød og en frisk koriandersalsa. Vi er ikke bange for at mikse vores madkulturer og skabe fusionsretter, der både respekterer traditionen og omfavner det nye. Smørrebrød, frikadeller og rugbrød er blot nogle af de retter, der stammer fra Danmark.
Favian Ruecker
Favian Ruecker
2025-07-30 13:35:50
Count answers : 15
0
Det danske køkken indeholder typisk rugbrød, smørrebrød, frikadeller, stegt flæsk med persillesovs og flæskesteg. Stegt flæsk med persillesovs er Danmarks nationalret. Vi mener at det ikke nødvendigvis er noget der er opfundet i Danmark, men noget danskerne har taget til sig og gjort til traditionelle danske retter. Her finder du et bredt udvalg af noget af det vi personligt mener er retter danskerne har taget som sine egne. Her er alt fra danske retter med blandt andet oksekød, svinekød, fisk og skaldyr.

Read also

Hvad smager kongen af Danmark af?

Kongen af Danmark er en lækker frisk drink, der smager præcis som det populære bolche. Den har en læ Read More

Er anis og lakrids det samme?

Smagen af stjerneanis er sød, intens og minder meget om lakrids. Dette skyldes stoffet anethol, som Read More

Elouise Corkery
Elouise Corkery
2025-07-30 13:16:07
Count answers : 17
0
Der er flere retter, som defineres som klassikere inden for dansk madkultur. Fælles for dem alle er, at de bygger på vores landlige rodnet. Vi er både glade for frikadeller, medister, leverpostej, stegt flæsk og flæskestegen ej at forglemme. Kartoflen er også en flittig genganger i dansk madkultur. I Danmark spiser vi rugbrødsmadder til frokost. Et godt eksempel på en dansk egnsret er ”Solnedgang over Gudhjem”. Du kan heller ikke besøge et hjem i Sønderjylland uden at blive præsenteret for det sønderjyske kaffebord. Vi udmærker os i dag inden for svineavl, og vores bacon er super populær på den anden side af Nordsøen.