:

Hvilken plante leverer den karakteristiske smag i Kongen af Danmark bolsjer?

Hiram Price
Hiram Price
2025-08-28 04:50:22
Count answers : 14
0
Bolsjerne har den karakteristiske smag af lakrids fra anis planten. Disse har den karakteristiske smag af lakrids fra anis planten. Sød og lakridsagtig smag fra anis planten.
Clemmie Marks
Clemmie Marks
2025-08-20 10:33:43
Count answers : 14
0
Hele planten er skønt duftende og smagende af lakrids – de fleste vil kende smagen fra de dejlige, røde bolsjer, der kaldes ’Kongen af Danmark’. Det navn stammer helt tilbage til 1600-tallet, hvor det ifølge fortællingen var Christian den 5., der fik ondt i halsen og tilkaldte sin livlæge. Livolægen ordinerede anisolie, som var tidens medicin mod ondt i halsen. Men ufortyndet anisolie smager stærkt og kongen ville ikke indtage den. Derfor måtte livlægen finde på noget. Han havde hørt, at nogle apotekere blandede medicin med sukkermasse for at få den til at glide ned. Han lavede derfor en varm sukkermasse, som han tilførte anisolie og en smule rødbedesaft. Det blev til fine, røde bolsjer, som kong Christian den 5. gladelig spiste – og efter sigende blev rask! Kongen af Danmark-bolsjer produceres stadig og de ovale, røde bolsjer er ofte præget med en kongekrone. Anis er en gammel krydderurt, der har været kendt i Norden siden middelalderen og er blevet dyrket som både smagsgivende krydderurt og som lægeplante. Anis er sød og meget aromatisk, kendetegnet ved dens karakteristiske smag. Dens smag har ligheder med nogle andre krydderier, såsom stjerneanis, fennikel og lakrids. Anis er blevet dyrket i Egypten i ca. 4.000 år. De gamle romere serverede ofte krydrede kager med anis kaldet mustaceoe ved afslutningen af festmåltiderne som fordøjelsessystem. Denne tradition for servering af kage i slutningen af festlighederne er grundlaget for traditionen med at servere kage til bryllupper. Anis bruges til at sætte smag på adskillige alkoholiske drikke. Frøene, hele eller malede, bruges til tilberedning af te og tisaner såvel som i en lang række regionale og etniske konfekturevarer.

Read also

Hvad er Danmarks traditionelle mad?

Hvad er dansk mad? Èt ord: nostalgi Vi mener at det ikke nødvendigvis er noget der er opfundet i Da Read More

Hvad smager kongen af Danmark af?

Kongen af Danmark er en lækker frisk drink, der smager præcis som det populære bolche. Den har en læ Read More

Letha Murray
Letha Murray
2025-08-13 21:50:19
Count answers : 13
0
Anisfrø bruges også som krydderi i brød, desserter og kager. Anisolie bruges som smagstilsætning i slik. Bedst kendt er ”Kongen af Danmark”-bolsjer og lakrids. Anisfrø indeholder tre procent af en æterisk olie, som hovedsagelig består af stoffet anethol, der har en typisk lakridssmag. Anis er et krydderi, der har en karakteristisk lakridsagtig smag.
Beulah Monahan
Beulah Monahan
2025-08-03 23:44:22
Count answers : 19
0
Sukker, glukose, aroma, surhedsreg. middel, farvestof. Næringsindhold pr. 100 g: Energi: 1619 KJ / 387 kcal Fedt: 0,0 g - heraf mættede fedtsyrer: 0,0 g Kulhydrat: 100 g - heraf sukkerarter: 100 g Protein: 0,0 g Salt: 0,0 g Håndlavet i Danmark af Almuegaarden. Tre generationer har indtil nu været i gang med kogning af de søde ting og sager på almuegaarden, hvor gode råvarer, naturlige ingredienser, og ikke mindst det gode danske håndværk holdes i hævd. Nettovægt: 125 g Ingredienser Sukker, glukose, aroma, surhedsreg. middel, farvestof. Næringsindhold pr. 100 g: Energi: 1619 KJ / 387 kcal Fedt: 0,0 g - heraf mættede fedtsyrer: 0,0 g Kulhydrat: 100 g - heraf sukkerarter: 100 g Protein: 0,0 g Salt: 0,0 g Håndlavet i Danmark af Almuegaarden. Tre generationer har indtil nu været i gang med kogning af de søde ting og sager på almuegaarden, hvor gode råvarer, naturlige ingredienser, og ikke mindst det gode danske håndværk holdes i hævd. Sukker, glukose, aroma, surhedsreg. middel, farvestof.

Read also

Er anis og lakrids det samme?

Smagen af stjerneanis er sød, intens og minder meget om lakrids. Dette skyldes stoffet anethol, som Read More

Hvad er rigtig dansk mad?

Hvad er dansk mad? Èt ord: nostalgi. Vi mener at det ikke nødvendigvis er noget der er opfundet i Da Read More

Lucienne Bailey
Lucienne Bailey
2025-07-27 00:33:06
Count answers : 21
0
Kongen af Danmark fra Almuegaarden, har den traditionelle og kendte smag af anis. En dejlig og frisk smag, samlet i de skønne røde bolcher. Ingredienser: Sukker, glukose, aroma, surhedsregulerende middel (salmiak), farvestof (E120)