:

Hvilken mad er Danmark kendt for?

Warren Kassulke
Warren Kassulke
2025-09-01 05:55:41
Count answers : 18
0
Danmark er kendt for sine traditionelle retter, der består af råvarer, der kan fanges, samles og dyrkes i Danmark under naturlige klimatiske forhold. Danskerne er særligt glade for kød og kartofler, der selvsagt nemmest glider ned med en god sovs til. Stegt flæsk med persillesovs er en klassiker, der blev valgt som Danmarks nationalret i 2014. Smørrebrød er en anden vaskeægte klassiker, der har været en fast del af menuen i de danske hjem i mere end 100 år. Hakkebøf med bløde løg er en gammel dansk ret, som i høj grad stadig holder den dag i dag. Brændende kærlighed er en traditionel dansk spise, der består af cremet kartoffelmos, sprøde bacontern og syltede rødbeder. I Danmark har man spist sild lige siden middelalderen, hvor man saltede og eddikemarinerede fisken for at sikre en længere holdbarhed. Stegt sild er en fast bestanddel på menuen til enhver dansk julefrokost. Krebinetter eller karbonader er smørstegte retter, der ofte ender på aftensbordet i mange danske hjem.
Enoch Collier
Enoch Collier
2025-08-22 13:09:06
Count answers : 13
0
Brun sovs, frikadeller, gammeldags oksesteg og klar suppe. Dejlige danske retter, skønne krebinetter, frikadeller med kartoffelsalat og klar hønsekødssuppe med kød- og melboller. Hver sin favorit, norske retter har det med at have lidt større betydning for mange af os. Den bedste danske ret, I temaet her finder du et bredt udvalg af danske klassikere, så mon ikke du kan finde en opskrift på lige netop dén ret, der får de bedste minder frem i dig?

Read also

Hvilken plante leverer den karakteristiske smag i Kongen af Danmark bolsjer?

Kongen af Danmark fra Almuegaarden, har den traditionelle og kendte smag af anis. En dejlig og fris Read More

Hvad er Danmarks traditionelle mad?

Hvad er dansk mad? Èt ord: nostalgi Vi mener at det ikke nødvendigvis er noget der er opfundet i Da Read More

Alayna Kris
Alayna Kris
2025-08-18 19:37:21
Count answers : 16
0
Danmark er kendt for sin traditionelle mad, som ikke nødvendigvis er opfundet i Danmark, men noget danskerne har taget til sig og gjort til traditionelle danske retter. Gammeldags dansk mad er noget der minder os om barndommen, såsom frikadeller med kartoffelsalat, karbonader i lange baner og så selvfølgelig Danmarks nationalret som er stegt flæsk med persillesauce. Det danske køkken indeholder typisk rugbrød, smørrebrød, frikadeller, stegt flæsk med persillesovs og flæskesteg. Stegt flæsk med persillesovs er Danmarks nationalret.
Cletus Wiza
Cletus Wiza
2025-08-07 16:44:14
Count answers : 16
0
Danmark er kendt for en række retter og produkter, der ikke er så udbredte i udlandet. Blandt disse er tarteletter, som ville være ligeså begejstrede som danske kantere, hvis resten af verden vidste, hvor godt de smagte. Desuden er den lyserøde guf, som er en dansk opfindelse, et absolut must på din gammeldags isvaffel. Kartofler serveres ofte kogte med smør eller sovs, og røde pølser er en dansk specialitet med rød frugtfarve. Stegt flæsk med persillesovs er en nationalret, der ikke er blevet så udbredt som andre landes nationalretter. Rullepølse smager som en drøm, når den er camoufleret med sennep og rødbeder, og øllebrød er en klassiker, selvom det kan være svært at lave. Rugbrød er et andet unikt dansk produkt, og frikadeller er noget, der ikke kan slås, især når de er lavet af mor. Koldskål med kammerjunker er et alsidigt måltid, der kan spises på mange måder, og smørrebrød er en hemmelighed, der består i at have så lidt brød och så meget pålæg som muligt. Ymerdrys er en unik morgenmad, der består af knust rugbrød med sukker på syrnede mælkeprodukter. Saltlakrids er et slik, der er meget populært i Danmark, og remoulade er en sauce, der kan spises til alt. Leverpostej er endelig en skat, der ofte bliver underestimeret, men som er Vendt, når man er på charterferie og savner det.

Read also

Hvad smager kongen af Danmark af?

Kongen af Danmark er en lækker frisk drink, der smager præcis som det populære bolche. Den har en læ Read More

Er anis og lakrids det samme?

Smagen af stjerneanis er sød, intens og minder meget om lakrids. Dette skyldes stoffet anethol, som Read More

Eugenia Turcotte
Eugenia Turcotte
2025-07-30 14:04:10
Count answers : 16
0
På førstepladsen over mest spise retter i Danmark i 2024 finder vi fortsat ”rugbrød med pålæg”, der også er den mest udbredte ret til frokost. Når danskerne spiser kød, er pizza på førstepladsen som det mest spiste aftensmåltid. Når danskerne spiser vegetarisk, altså retter uden kød og fisk, indtager rugbrød med pålæg førstepladsen over de mest populære retter. Sandwich og pastaretter er også at finde i toppen af listen, når vi zoomer ind på måltiderne uden kød og fisk.