Hvilke oste er gode på pizza?

Trent Kohler
2025-07-23 04:33:56
Count answers
: 2
Provolone er en halvfast ost med en nøddeagtig smag og en cremet konsistens.
Den er nem at rive og har en rigtig god smelteevne, men den bliver ikke så gylden i overfladen.
Provolone udvikler en mere og mere skarp smag, efterhånden som den lagres, og det er en meget tør ost sammenlignet med mozzarella.
Osten kan sagtens anvendes alene på pizzaen, men den er også yderst velegnet til at blande med mozzarella.
De er gode hver for sig, men fantastiske sammen – du får en gyldenbrun overflade fra mozzarellaen samt den lækre, bløde konsistens fra Provolone.
Mozzarella har ideelle smelte- og strækkeegenskaber.
Den er formidabel til at brune og boble uden at brænde, mens pizzaen bager.
Med hensyn til smag er mozzarella mild, men den er stadig tilstrækkelig til at stå som en perfekt smag.
Mozzarella er den perfekte ost til din pizza – og er da også den mest almindelige ost på pizzaer verden over.
Gå efter en mozzarella med lav fugtighed – da den opfører sig bedst på pizzaen.
Parmesan er meget almindelig som drys over pastaretter, men osten er også fremragende som en ekstra smagsgiver på den færdigbagte pizza.
Smagen er kraftig og nøddeagtig, hvorfor revet eller høvlet parmesan bør bruges i mindre mængder for ikke at blive for dominerende.
Ricotta er en blød og cremet italiensk ost med en mild og let sødelig smag.
Den kan minde lidt om hytteost – blot er ricotta mere cremet og glattere i konsistensen.
Cheddar, der er en fast modnet ost, er en undervurderet ostemulighed for pizzaelskere.
Bedst er den i kombination med mozzarella og andre oste – den er ikke så anvendelig alene, idet den ikke håndterer høj varme særlig godt.
Den rige og ofte syrlige smag af cheddar er rigtig god til pizza, hvis den er afbalanceret med en anden smeltende ost.
Tilføj derfor cheddar til pizzaen som et supplement til mozzarella.

Zackery Nienow
2025-07-13 03:37:33
Count answers
: 3
Mozzarella kan bruges både frisk og revet på din pizza. Mozzarellaen smelter nemt, får en velsmagende bruning og laver de ostetråde, som de fleste godt kan lide på en pizza. Cheddar er et oplagt valg til pizza, når den kombineres med for eksempel mozzarella. Blåskimmelost har ofte en kraftig og markant smag, og den er meget velegnet på en pizza, især sammen med oksekød. Flødeost, for eksempel mascarpone, er især oplagt at smøre på en hvid pizza. Danbo har en god smelteevne og er derfor et udmærket ostevalg til pizza. Hytteost er en forholdsvis ny ostevariant, når man taler om pizzaost. Havarti er en fin ost til pizza, hvis du er til ost, der smelter nemt og har en mild smag. Parmesan er ikke kun god til pasta og risotto, men også en fremragende ost at drysse på din pizza, når den er færdigbagt. Salatost er mest oplagt at anvende som en slags topping på din pizza. Gouda har en sød og lidt nøddeagtig smag, der kan give en fin, nuanceret smag til din pizza. I artiklen “Quantification Of Pizza Baking Properties Of Different Cheeses, And Their Correlation With Cheese Functionality” konstaterer de, at pizza skal domineres af mozzarella i kombination med en anden ost, for eksempel cheddar, emmentaler eller gruyére.

Doyle Hammes
2025-07-05 14:35:47
Count answers
: 3
Til en klassisk pizza er mit svar: 50 pct. frisk mozzarella lavet på komælk 50 pct. revet mozzarella fra pose. Bruger du kun frisk mozzarella, ender du let med en pizza, der bliver for våd. Til gengæld bliver osten let branket, hvis du kun bruger revet mozzarella. Jeg kender folk, der mener, at revet mozzarella er absolut no-go og langt under deres niveau. For dem er frisk bøffel mozzarella det eneste der er tilladt. Hvis du vil have lidt mere smag fra osten, så erstat halvdelen af den revne mozzarella med revet gouda eller revet cheddar. Og vil du have en mere kraftig nøddeagtig og karamelliseret smag, så brug en revet emmentaler.

Lue Stoltenberg
2025-07-04 12:22:39
Count answers
: 2
Mozzarella er den ubestridte klassiker, når det gælder pizza.
Den smelter jævnt, har en mild smag og giver den perfekte, elastiske tekstur.
Provolone er en semi-blød ost, der smelter lige så godt som mozzarella, men med en lidt skarpere smag.
Cheddar bringer et strejf af skarphed og en smuk gylden farve til din pizza.
Gruyère har en nøddeagtig smag og smelter smukt uden at blive for fedtet.
Ricotta giver en fantastisk kontrast til sprød pizzabund.
Fontina smelter fantastisk og har en smøragtig smag med et strejf af nødder.
Gorgonzola bringe din pizza op på næste niveau.
Hvis du ikke kan vælge, hvorfor så ikke kombinere flere oste?
Prøv en klassisk 3-osteblanding med mozzarella, cheddar og parmesan eller eksperimentér med en mere avanceret kombination som mozzarella, fontina og gorgonzola.

Aubree Heaney
2025-06-24 00:24:32
Count answers
: 7
Mozzarella er den mest klassiske pizzaost og bruges især på italienske pizzaer. Cheddar har en fyldig, let saltet smag og smelter nemt på pizza. Provolone er en semi-blød ost med en mild og let nøddeagtig smag. Gouda smelter let og giver en rig og let sødlig smag, der balancerer godt med pizzaens tomatsauce. Fontina er en italiensk ost, der smelter hurtigt og jævnt. Parmesan er ikke kendt for sin smelteeffekt, men den tilføjer en intens og salt smag, når den drysses over pizzaen efter bagning. Gruyère smelter nemt og har en rig, nøddeagtig smag, der gør den ideel til pizzaer med sofistikerede toppings som svampe eller karamelliserede løg.

Estella Hegmann
2025-06-13 16:18:04
Count answers
: 8
Pizzadej1 dåse Mutti Pizza SauceFrisk mozarellaVesterhavsostParmesanBlåskimmelost (Bleu d’auvergne)
Fordel de fire oste jævnt, cirka lige meget af hver - og du skal ikke være nærig med osten!
Hvis du har en pizzaovn, skal den nu deri - ellers skal i en forvarmet ovn skruet op på max. gerne med en pizzasten.
PRØV OGSÅ: Pizza Quattro Formaggi
Velbekomme, så er der ostepizza!
Hvilken pizza er din favorit?!
Stik os en kommentar
Igen for at minimere forberedelsestiden, så blev der her benyttet en færdig pizza sauce, og der må jeg siger, at Mutti er et rigtig godt bud.
Pizza Quattro Formaggi
Verdens nemmeste ostepizza med 4 oste.
4.82 fra 11 stemmer
Ret: Aftensmad, FrokostKøkken: Italian
Author: Gastromand.dk
Pizzadej1 dåse Mutti Pizza SauceFrisk mozarellaVesterhavsostParmesanBlåskimmelost (Bleu d’auvergne)
Lav en dejlig rund pizzadejSmør et jævnt lag pizzasauce påFordel de fire oste jævnt, cirka lige meget af hver - og du skal ikke være nærig med osten!
Hvis du har en pizzaovn, skal den nu deri - ellers skal i en forvarmet ovn skruet op på max. gerne med en pizzasten.
Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!
PRØV OGSÅ: Pizza Quattro Formaggi
Velbekomme, så er der ostepizza!
Hvilken pizza er din favorit?!
Stik os en kommentar
Er du vild med ost, er dette en sikker vinder!
Pizzaen med 4 forskellige oste.

Hazle Gaylord
2025-06-13 14:03:31
Count answers
: 4
Måske kan jeg indimellem betegnes som en ostenørd, men det er ingenting i forhold til, at en forskergruppe ved University of Auckland i New Zealand har samlet en gruppe gode hjerner for at finde ud af, hvilken ost giver den perfekte pizza. Forskerne undersøgte blandt andet cheddar, emental, gruyére og mozzarella. Og de kom frem til, at en kombination af mozzarella og en af de andre oste giver det bedste resultat. Mozzarella derimod giver den boblende overflade, men kan også brænde lidt af. Cheddar giver for eksempel ikke den boblende overflade, da osten er meget lidt elastisk. Gruyère bliver mindre gyldenbrun og emmental næsten ikke, hvilket hænger sammen med mængden af frigivet olie i osten. Hvis du ikke plejer at bruge frisk mozzarella på din pizza, så vil jeg opfordre dig til at gøre et forsøg. Lav en pizza med forskellige slags ost i hver sin ‘zone’ – og læg mærke til forskellen.
Read also
- Hvornår skal ost på pizza?
- Hvor mange kcal er der i en mini pizza?
- Hvor mange kalorier er der i en pizza med ost?
- Hvor længe skal en pizza have i ovnen?
- Hvilken rækkefølge fyld på pizza?
- Hvilken pizza er der færrest kalorier i?
- Hvor mange kalorier skal en kvinde have om dagen for at tabe sig?
- Hvilken temperatur skal pizza bages ved?
- Kan man bruge hvedemel i stedet for pizzamel?