:

Hvad er typisk dansk mad?

Cecile Wisozk
Cecile Wisozk
2025-07-24 21:02:54
Count answers : 4
0
Dansk mad er så meget andet end bare rugbrød, brun sovs og kartofler. Der findes et hav af grøntsager og andre råvarer, som vi er så heldige at kunne producere selv i Danmark. Prøv braiserede spoleben med nye danske kartofler og ærter, der er en herlig sommerret. Kartoffelsalat er også en dansk klassiker, som i denne opskrift har fået et lille twist. Rødgrød med fløde er endnu en af de klassikere, vi danskere har spist i mange år. Her finder du min nyfortolkning med skovbærgrød med fløde, som har fået tilsat lidt ekstra smag og knas. Hvis du er glad for fisk, bør du prøve opskriften på dampet rødspætte. Retten serveres med kartoffelmos af sød kartoffel og grøn salat.
Nasir Bailey
Nasir Bailey
2025-07-24 20:23:58
Count answers : 4
0
Mormors eller farmors gode gammeldags frikadeller, helstegt kylling, hakkebøffer med bløde løg eller oksesteg med hvide kartofler, agurkesalat og brun sovs – SÅ er vi landet i det danske køkken. Der findes så mange gode klassiske danske retter, som vi altså ikke må stoppe med at lave. De danske retter har det med at have fået en stor betydning for os, og det skal vi bevare.
Theo Russel
Theo Russel
2025-07-24 20:08:38
Count answers : 2
0
Mormors køkken gemmer på frikadeller, oksesteg, flæsk og selvfølgelig masser af sovs – præcis som mormor lavede det. Mormormad er dansk mad, når det er bedst. Ingen laver frikadeller, oksesteg og tarteletter som hende! Mormormad refererer ofte til god, gammeldags husmandskost, der ofte forbindes med "de gode gamle dage". Det er retter, som mange danskere vil genkende fra deres barndom eller tid tilbragt med bedsteforældre. De er kendt for at være enkle, nærende og lavet af lettilgængelige ingredienser. Her på siden har vi samlet de bedste opskrifter på klassisk dansk mad, som helt sikkert vil vække minder fra din barndom.
Nia Kling
Nia Kling
2025-07-24 18:24:53
Count answers : 3
0
Dansk mad er noget der minder os om barndommen, såsom frikadeller med kartoffelsalat, karbonader i lange baner og så selvfølgelig Danmarks nationalret som er stegt flæsk med persillesauce. Det danske køkken indeholder typisk rugbrød, smørrebrød, frikadeller, stegt flæsk med persillesovs og flæskesteg. Gammeldags dansk mad er noget der minder os om barndommen. Stegt flæsk med persillesovs er Danmarks nationalret. Her finder du et bredt udvalg af noget af det vi personligt mener er retter danskerne har taget som sine egne.