Hvad er den danske nationalkage?

Kaylah Mertz
2025-07-24 20:48:31
Count answers
: 5
Brunsvigerkagen spises overalt i Danmark, men betragtes særligt som en fynsk egnsret. Brunsviger er et klassisk dansk bagværk bestående af en gærdejsbund dækket med et lag af en remonce fremstillet af smør og farin. Brunsviger betragtes som en del af det fynske køkken, og især på Fyn fejres brunsvigerens dag, der hvert år falder den sidste torsdag inden efterårsferien. Læs mere i Lex Litteratur: Bettina Buhl og Anders Wedel Berthelsen; Den fynske brunsvigertradition – historien om den fynske nationalkage.

Alexandrine Cronin
2025-07-24 19:50:55
Count answers
: 2
Den fynske nationalkage bliver fejret på Brunsvigerens Dag den sidste torsdag inden efterårsferien. Her dyster fynboerne om at bage den bedste brunsviger og der spises ekstra store mængder af den søde kage. Brunsviger af fynsk kvalitet kan såmænd godt være holdt at finde hos andre danske bagere end de fynske. Men går du ind hos en fynsk bager, kan du være sikker på, at brunsvigeren er en fast del af sortimentet. Hvis den da ikke allerede er udsolgt. Fynboerne kan spise brunsviger morgen, middag og aften. Til fødselsdage er en brunsvigerkagen formet som en mand eller dame og toppet med slik, flag og lys.

Cedrick Koch
2025-07-24 17:06:49
Count answers
: 5
Citronmånen bliver betragtet som Danmarks nationalkage. Den originale citronmåne kommer fra Dan Cake, og den allerførste karakteristiske halvmåne så dagens lys – og danskernes kaffeborde – i 1968.