:

Hvad er Danmarks national dessert?

Aron Wilderman
Aron Wilderman
2025-08-14 15:32:08
Count answers : 16
0
Rødgrød med fløde er ikke kun en drillende sprogtest for udlændinge, det er også opskriften på Danmarks nationalret. Rødgrød har gennem generationer været en særdeles populær spise, og især selvfølgelig om sommeren, hvor rødgrøden kan laves med friske jordbær og rabarber. Rødgrød med fløde er opskriften på Danmarks nationalret, når vi taler dessert. Rødgrød kan dog laves af andre typer bær også, så der findes som sådan ikke en fast og regelret opskrift på nationaldesserten.
Althea Hettinger
Althea Hettinger
2025-08-05 03:56:19
Count answers : 18
0
Denmark also shares many dishes and influences with surrounding Nordic countries, such as Sweden, Finland, and Norway. Danish desserts are heavily inspired by other desserts, cultures, and bakers throughout Europe. Specifically, the famous Danish pastry wienerbrød was first developed by Austrian bakers who immigrated to Denmark during a worker's strike. Other European desserts, such as profiteroles and riz à l'impératrice, have inspired the development of Danish desserts. Frequently used ingredients include butter, sugar, various flours, dried fruit, nuts, chocolate, and different spices. Characterized by its cold climate, Denmark features desserts consisting of fruits that can survive the long, frigid winters, such as apples, redcurrants, cherries, cloudberries, and plums. A Danish pastry is a multilayered, laminated sweet pastry; a derivative from the viennoiserie tradition. Types include: Kringle: Pastry flavored with almonds and butter, then rolled into a ring-shape Kagemand: Boy- or girl-shaped cake made from brown-sugar-topped dough. A Danish cookie is typically made from butter, flour, and sugar, with additional ingredients when needed. Types include: Pebernødder: a small cookie flavored with cardamom, cinnamon, mace or nutmeg, cloves, and white pepper Vaniljekranse: vanilla butter cookie. Flødekager Profiterole with a moist cream or custard filling. Lagkage Layer cake with alternating layers of cream, sponge cake, or jam. Risengrød Rice pudding with cinnamon. Risalamande Rice porridge dessert typically topped with fruit jam. Citronfromage Lemon mousse dessert typically topped with whipped cream. Frugtsalat Salad mixed with various fruits, nuts, chocolate, and marzipan, then topped with vanilla custard. Brunsviger Crispy, square cake topped with brown sugar and cream. Koldskål Drink made from buttermilk with yogurt, sugar, lemon juice, vanilla extract, and eggs.

Read also

Hvad er typisk dansk dessert?

Her finder du en masse lækre opskrifter på gammeldags desserter til enhver anledning. Man forbinder Read More

Hvilke kager er danske?

De kager vi spiser i Danmark i dag kan inddeles i 6 kategorier: flødekager, småkager, tørkager, lagk Read More

Simone Altenwerth
Simone Altenwerth
2025-07-24 20:37:06
Count answers : 28
0
Betragtes af alle som Danmarks nationaldessert. Rødgrød med fløde! Hvor har vi elsket i mange årtier at få de stakkels turister til at gentage efter os: Rødgrød med fløde! Betragtes af alle som Danmarks nationaldessert.
Mariana Macejkovic
Mariana Macejkovic
2025-07-24 17:29:15
Count answers : 17
0
51 procent af danskerne svarer, at flødeisen er den mest danske dessert, vi har herhjemme, og over 40 procent vil helst servere dansk flødeis for deres gæster, når valget kommer til desserter. Danskerne kan ikke pege entydigt på én konkret dessertklassiker, men flødeisen er en gennemgående hovedingrediens i mere end 30 procent af de afgivne bud på, hvad der skal være Danmarks nationaldessert. De adspurgte svarer blandt andet ”is med frugt”, ”pandekager med is”, ”kage med is” eller ren og skær ”is”. En anden af danskernes helt store favoritter er æblekagen, som 11 procent har peget på. Hernæst kommer rød grød med fløde med 9 procent og 5 procent peger på citronfromagen som deres nationaldessert.

Read also

Hvad er den mest spiste dessert i Danmark?

Det, der serveredes til sidst, var ofte retter, der krævede meget arbejde og derfor blev opfattet so Read More

Hvad er typisk dansk mad?

Mormors køkken gemmer på frikadeller, oksesteg, flæsk og selvfølgelig masser af sovs – præcis som mo Read More