:

Hvilke kager er danske?

Cletus Wiza
Cletus Wiza
2025-08-05 15:34:29
Count answers : 17
0
Fragilité, othellolagkage, sprøde hindbærsnitter og fedtkogte klejner. Sara Bernhard-kager, fragilité, kransekage, medaljer, Othello-lagkage, hindbærsnitter, honningkage, æbleskiver, klejner, pebernødder og pandekager. Æbleskiver er små, søde boller, som er stegt i en pande. Pandekager hedder pandekager, fordi de bliver bagt på en pande. Klejner er små krydrede og snoede kager, som bliver kogt i fedt. Pebernødden er en lille sprød kage på størrelse med en nød. Hindbærsnitten er opfundet i Skagen i 1700-tallet. Den første opskrift på Othellolagkage findes i en kogebog fra 1915. Der findes opskrifter på klejner fra 1700-tallet. Opskriften på honningkagen er skrevet i en kogebog fra 1873. Man har bagt pandekager i Danmark siden Middelalderen. I vikingetiden lavede man nogle kager, som mindede om klejner. I 1500-tallet var æbleskiverne lavet af skiver af æbler dyppet i dej. Man spiser pandekager med sukker og syltetøj eller med kød og grøntsager. Honningkagen er en krydret kage, som bliver smurt med abrikosmarmelade eller smørcreme. Kransekagen blev opfundet i Danmark i 1700-tallet, og mange spiser den nytårsaften. Medaljen blev opfundet i starten af 1900-tallet sammen med andre flødekager. Sara Bernhard var en berømt fransk skuespiller, som besøgte København i 1911. Johannes Steen har også opfundet fragilité. Fragilité er en kvadratisk kage med tynde lag af makronmasse og kaffesmørcreme. Kransekage består blandt andet af marcipan. Marcipan er kendt helt tilbage fra middelalderen og stammer fra Nordafrika. Medaljen består af sprød mørdej med kagecreme og flødeskum. Othello lagt navn til Othellolagkagen, som også har en brun farve. Kagen består af lagkagebunde, kagecreme, marcipan, flødeskum og mørk chokoladeglasur. Det siges, at hindbærsnitten er opfundet i Skagen i 1700-tallet. Honningkagen dengang blev hængt på juletræet som pynt. Ifølge Bi Skaarups madleksikon kom flødekagerne frem, fordi det blev muligt at holde mejeriprodukter kolde. Gennem tiden har danskerne nemlig givet kagerne franske navne, så det lød mere fint, forklarer madhistoriker Bettina Buhl. Æbleskiver er små, søde boller, som er stegt i en pande. Pandekager hedder pandekager, fordi de bliver bagt på en pande. Klejner er små krydrede og snoede kager, som bliver kogt i fedt. Pebernødden er en lille sprød kage på størrelse med en nød. Hindbærsnitten er opfundet i Skagen i 1700-tallet. Den første opskrift på Othellolagkage findes i en kogebog fra 1915. Der findes opskrifter på klejner fra 1700-tallet. Opskriften på honningkagen er skrevet i en kogebog fra 1873. Man har bagt pandekager i Danmark siden Middelalderen. I vikingetiden lavede man nogle kager, som mindede om klejner. I 1500-tallet var æbleskiverne lavet af skiver af æbler dyppet i dej. Man spiser pandekager med sukker og syltetøj eller med kød og grøntsager. Honningkagen er en krydret kage, som bliver smurt med abrikosmarmelade eller smørcreme. Kransekagen blev opfundet i Danmark i 1700-tallet, og mange spiser den nytårsaften. Medaljen blev opfundet i starten af 1900-tallet sammen med andre flødekager. Sara Bernhard var en berømt fransk skuespiller, som besøgte København i 1911. Johannes Steen har også opfundet fragilité. Fragilité er en kvadratisk kage med tynde lag af makronmasse og kaffesmørcreme. Kransekage består blandt andet af marcipan. Marcipan er kendt helt tilbage fra middelalderen og stammer fra Nordafrika. Medaljen består af sprød mørdej med kagecreme og flødeskum. Othello lagt navn til Othellolagkagen, som også har en brun farve. Kagen består af lagkagebunde, kagecreme, marcipan, flødeskum og mørk chokoladeglasur. Det siges, at hindbærsnitten er opfundet i Skagen i 1700-tallet. Honningkagen dengang blev hængt på juletræet som pynt. Ifølge Bi Skaarups madleksikon kom flødekagerne frem, fordi det blev muligt at holde mejeriprodukter kolde. Gennem tiden har danskerne nemlig givet kagerne franske navne, så det lød mere fint, forklarer madhistoriker Bettina Buhl.
Vincenza Hoeger
Vincenza Hoeger
2025-07-24 20:34:32
Count answers : 13
0
Et lækkert kagebord er absolut noget vi forbinder med at være dansk. De passer helt perfekt til eftermiddagskaffen eller til en dejlig eftermiddag på terrassen på en sommerdag. Her ser du vores lækreste opskrifter på danske kager til den søde tand og til når du får gæster til kaffe og kage.

Read also

Hvad er typisk dansk dessert?

Her finder du en masse lækre opskrifter på gammeldags desserter til enhver anledning. Man forbinder Read More

Hvad er Danmarks national dessert?

Betragtes af alle som Danmarks nationaldessert. Rødgrød med fløde! Hvor har vi elsket i mange årti Read More

Cheyenne Adams
Cheyenne Adams
2025-07-24 19:30:46
Count answers : 16
0
Æblekage, jordbærtærten og citronmånen er klassiske kager. Klassiske kager kan ofte vække minderne frem. De klassiske kager er kager vi altid vil huske og altid kan spise et stykke af. Om det er mormors æblekage, jordbærtærten i sommerferien, eller citronmånen til eftermiddagskaffen. Der er et udvalg af alle sæsonens kager. Du vil finde kager der gør det ekstra hyggeligt at gå igennem de 4 sæsoner. Kager der varmer og gør dig ekstra glad. Find et større udvalgt af de bedste klassiker som vil bringe dig tilbage til barnedommen. Tag dine børn med i køkkenet og vis dem dine yndlingskager fra barndommen.
Vita Spencer
Vita Spencer
2025-07-24 17:02:52
Count answers : 17
0
De kager vi spiser i Danmark i dag kan inddeles i 6 kategorier: flødekager, småkager, tørkager, lagkager, skærekager og tærter. En populær kage, der er opfundet i Danmark, er lagkagen. Kager med flødeskum er i det hele taget populære i Danmark. Nogle af de mest populære flødeskumskager er gåsebryst, medalje, kartoffelkage og jordbærtærte. Til jul er det fx særligt julesmåkager, der spises. De mest populære julesmåkager er brunkager, vaniljekranse, pebernødder, klejner, jødekager, fedtebrød, specier og finskbrød. Til fastelavn spiser vi fastelavnsboller. Til nytår gør danskerne sig ofte ekstra umage med desserten. En lækker nytårsdessert kan fx være en moussekage, cheesecake eller islagkage. Og ved midnatstid spiser vi kransekage til champagnen. Nogle af de mest populære wienerbrød er spandauer, kringle, kanelstang, kanelsnegle og dagmartærte.

Read also

Hvad er den mest spiste dessert i Danmark?

Det, der serveredes til sidst, var ofte retter, der krævede meget arbejde og derfor blev opfattet so Read More

Hvad er typisk dansk mad?

Mormors køkken gemmer på frikadeller, oksesteg, flæsk og selvfølgelig masser af sovs – præcis som mo Read More