Fragilité, othellolagkage, sprøde hindbærsnitter og fedtkogte klejner.
Sara Bernhard-kager, fragilité, kransekage, medaljer, Othello-lagkage, hindbærsnitter, honningkage, æbleskiver, klejner, pebernødder og pandekager.
Æbleskiver er små, søde boller, som er stegt i en pande.
Pandekager hedder pandekager, fordi de bliver bagt på en pande.
Klejner er små krydrede og snoede kager, som bliver kogt i fedt.
Pebernødden er en lille sprød kage på størrelse med en nød.
Hindbærsnitten er opfundet i Skagen i 1700-tallet.
Den første opskrift på Othellolagkage findes i en kogebog fra 1915.
Der findes opskrifter på klejner fra 1700-tallet.
Opskriften på honningkagen er skrevet i en kogebog fra 1873.
Man har bagt pandekager i Danmark siden Middelalderen.
I vikingetiden lavede man nogle kager, som mindede om klejner.
I 1500-tallet var æbleskiverne lavet af skiver af æbler dyppet i dej.
Man spiser pandekager med sukker og syltetøj eller med kød og grøntsager.
Honningkagen er en krydret kage, som bliver smurt med abrikosmarmelade eller smørcreme.
Kransekagen blev opfundet i Danmark i 1700-tallet, og mange spiser den nytårsaften.
Medaljen blev opfundet i starten af 1900-tallet sammen med andre flødekager.
Sara Bernhard var en berømt fransk skuespiller, som besøgte København i 1911.
Johannes Steen har også opfundet fragilité.
Fragilité er en kvadratisk kage med tynde lag af makronmasse og kaffesmørcreme.
Kransekage består blandt andet af marcipan.
Marcipan er kendt helt tilbage fra middelalderen og stammer fra Nordafrika.
Medaljen består af sprød mørdej med kagecreme og flødeskum.
Othello lagt navn til Othellolagkagen, som også har en brun farve.
Kagen består af lagkagebunde, kagecreme, marcipan, flødeskum og mørk chokoladeglasur.
Det siges, at hindbærsnitten er opfundet i Skagen i 1700-tallet.
Honningkagen dengang blev hængt på juletræet som pynt.
Ifølge Bi Skaarups madleksikon kom flødekagerne frem, fordi det blev muligt at holde mejeriprodukter kolde.
Gennem tiden har danskerne nemlig givet kagerne franske navne, så det lød mere fint, forklarer madhistoriker Bettina Buhl.
Æbleskiver er små, søde boller, som er stegt i en pande.
Pandekager hedder pandekager, fordi de bliver bagt på en pande.
Klejner er små krydrede og snoede kager, som bliver kogt i fedt.
Pebernødden er en lille sprød kage på størrelse med en nød.
Hindbærsnitten er opfundet i Skagen i 1700-tallet.
Den første opskrift på Othellolagkage findes i en kogebog fra 1915.
Der findes opskrifter på klejner fra 1700-tallet.
Opskriften på honningkagen er skrevet i en kogebog fra 1873.
Man har bagt pandekager i Danmark siden Middelalderen.
I vikingetiden lavede man nogle kager, som mindede om klejner.
I 1500-tallet var æbleskiverne lavet af skiver af æbler dyppet i dej.
Man spiser pandekager med sukker og syltetøj eller med kød og grøntsager.
Honningkagen er en krydret kage, som bliver smurt med abrikosmarmelade eller smørcreme.
Kransekagen blev opfundet i Danmark i 1700-tallet, og mange spiser den nytårsaften.
Medaljen blev opfundet i starten af 1900-tallet sammen med andre flødekager.
Sara Bernhard var en berømt fransk skuespiller, som besøgte København i 1911.
Johannes Steen har også opfundet fragilité.
Fragilité er en kvadratisk kage med tynde lag af makronmasse og kaffesmørcreme.
Kransekage består blandt andet af marcipan.
Marcipan er kendt helt tilbage fra middelalderen og stammer fra Nordafrika.
Medaljen består af sprød mørdej med kagecreme og flødeskum.
Othello lagt navn til Othellolagkagen, som også har en brun farve.
Kagen består af lagkagebunde, kagecreme, marcipan, flødeskum og mørk chokoladeglasur.
Det siges, at hindbærsnitten er opfundet i Skagen i 1700-tallet.
Honningkagen dengang blev hængt på juletræet som pynt.
Ifølge Bi Skaarups madleksikon kom flødekagerne frem, fordi det blev muligt at holde mejeriprodukter kolde.
Gennem tiden har danskerne nemlig givet kagerne franske navne, så det lød mere fint, forklarer madhistoriker Bettina Buhl.