:

Hvem har opfundet Irish Coffee?

Zachery Satterfield
Zachery Satterfield
2025-07-23 18:55:32
Count answers : 2
0
Da Joe Sheridan, som arbejdede på restauranten i Shannon Lufthavn, blev bedt om at forberede noget, de trætte passagerer kunne varme sig på, blev han inspireret til at komme en god irsk whiskey i deres kaffe. En passager takkede kokken for den vidunderlige kaffe og spurgte om han brugte brasiliansk kaffe. Joe svarede kækt: “Nej, det var irsk kaffe!” Joe Sheridan serverede sin irske kaffe, som nu var blevet den traditionelle velkomstdrink i lufthavnen. I 1951 besøgte journalisten Stan Delaplane Rineanna og fik serveret en Irish Coffee. Da han vendte tilbage til San Francisco, fortalte han sin ven Jack Koeppler, ejeren af Buena Vista Cafe, om drikken. Personalet på Buena Vista arbejdede hårdt på at perfektionere den dejlige drik og skabte den opskrift, vi i dag alle sammen kender som Irish Coffee. Koeppler tilbød i øvrigt Joe Sheridan en stilling hos Buena Vista i 1952, som han tog imod.
Kory Steuber
Kory Steuber
2025-07-23 17:10:34
Count answers : 2
0
Kokken Joe Sheridan, der arbejdede i en restaurant i lufthavnsterminalen, tilbød de trætte passagerer kaffe blandet med irsk whiskey. Hvert år i august afholder Foynes Flying Boat Museum Irsk kaffe-festival, hvor der blandt andet holdes verdensmesterskaber i at lave irsk kaffe. Shannon lufthavn i Irland var i 1930'erne og 1940'erne en travl lufthavn med meget trafik mellem Europa og USA. På en særlig kold vinterdag i 1934 måtte et fly vende om på grund af dårligt vejr. Den varme kaffe hældes i kop eller glas. Whiskey og sukker tilsættes og røres, til det er opløst. For at undgå at blande flødeskummet med kaffen hældes flødeskummet forsigtigt ned på bagsiden af en ske, før det rammer kaffen. Drinken serveres uden yderligere omrøring og drikkes gennem flødeskummet.
Jevon Balistreri
Jevon Balistreri
2025-07-23 16:23:53
Count answers : 3
0
Den irske kok Joe Sheridan opfandt Irish coffee, da han arbejdede på en lufthavnsrestaurant i Foynes, Irland. Drinken blev verdenskendt efter 2. verdenskrig, hvor propelfly fløj mellem Nordamerika og Europa og stoppede i den irske lufthavn for at tanke. En aften måtte restauranten holde længere åbent, da et fly måtte lande pga. dårligt vejr. Kokken, Joe Sheridan, fandt på at servere drinken for de trætte flypassager, så de kunne varme sig. Irish coffee blev hurtigt restarantens officielle velkomstdrink.